De stad uit en naar het groen
Als stadsmensen op twee hoog zien ze toch volop mogelijkheden voor een buitenleven aan het water. Hier stond een oud vissershuisje. Kneuterig en gedateerd, heel slecht geïsoleerd. Met pijn in het hart hebben we het neergehaald. Nu staat ons droomhuis er met nul op de meter!
Het is echt lekker thuiskomen na een dag werken. Echt een vakantiegevoel.
Duurzame keuzes met respect voor de oude stijl
Ilse en Frederik wilden bij de bouw de oude stijl respecteren. Een zadeldak was een eis van de welstandscommissie. Het zwarte hout verwijst naar de oorspronkelijke zwarte schuren in Waterland. Het huis past zo binnen de contouren van de historische bebouwing, maar dan wel vertaald naar deze eeuw.
Kamperen tijdens de bouw
Ze zijn twee jaar bezig geweest met de bouw van het duurzame droomhuis. Tijdens de verbouwing verbleven ze in een chalet in de overtuin – de tuin aan de overkant van de straat. Kamperen hebben ze van huis uit niet zo meegekregen, maar het voelde nu wel vaak zo. En hun zoon Valentijn was ook net geboren, dus dat was een uitdagende periode.
Van het stadsleven naar het buitenleven, het is een hele verandering.
Tuin aan het water
Ilse en Frederik hebben dus aan de overkant van de weg ook nog een tuin. Hier hebben ze wel eerst de woestenij moeten temmen, het was totaal overwoekerd. Ze hebben er een heerlijke tuin van gemaakt en kunnen vanuit daar ook in hun bootje stappen en het water op. Als je hoog genoeg zit, zie je ook nog de stad en ze zitten er in een oase van rust.
Als je hier hoog genoeg zit, kun je de stad nog zien, maar we zitten wel lekker in een oase van rust.
