Een nieuwbouwhuis is meer dan een postzegeltuintje met exact dezelfde deuren in de straat. De duurzame mogelijkheden zijn namelijk eindeloos!

Vintage kinderkamers

In het Gelderse dorp Elst woont Lotte samen met haar vriend en twee jonge zoontjes Sam en Vic in een nieuwbouwhuis. Alles spic en span en gloednieuw dus, maar in huis ook veel vintage vondsten! De kamer van de jongens krijgen elke week zo een nieuwe look.

Bekijk de video

Groen sedum dak

Piet en Willy verhuizen van een oud pand naar hun zelfontworpen ecohuis met sedumdak. Het huis heeft weinig muren en deuren en zo staan de bewoners altijd met elkaar in verbinding. Dat was precies de bedoeling, dit is een nieuwe start voor met zijn tweeën.

Bekijk de video

Uitkijken over de rivier

En dan Joep en Francis. Zij kijken vanuit hun duurzaam nieuwbouwhuis zo over de Waal. Een pelletkachel zorgt voor warmte en zonnepanalen wekken energie op. De kas die midden in de woning staat, is naast een lust voor het oog, perfect voor de luchtvochtigheid. 

Bekijk de video

Huis van hout

In de Amersfoortse nieuwbouwijk Vathorst staat het zelfontworpen houten huis van Hanneke en Ruud. Extra lang met zowel de stad als natuur als uitgangspunt. Een knap staaltje bouwtechniek komt hieraan te pas.  

Bekijk de video

Dromen van een bouwkavel

Karin en Rob is het gelukt! Ze vonden midden in Nederland een bouwkavel en laten zich niet afschrikken door deze enorme klus, maar zetten door. Het resultaat is een licht en duurzaam huis, met bootje aan het water. 

Bekijk de video