Waarom wonen in een standaard huizenblok als je ook in een bol, kubus of paddenstoel kan wonen? Een beetje alternatief wonen is zo gek nog niet. Deze bewoners weten uit de meest vreemde vormen een huis te toveren en laten zien dat dat nog best comfortabel kan zijn.

Kunstig Kristal

Kunstenares Juane Xue en Wim van der Schalk wonen in een wel heel bijzonder object, een huis geïnspireerd op de vorm van een kristal. Een plek waar twee culturen samen komen: China en Nederland. Maar zo modern als de buitenkant is, zo klassiek is het interieur, dat uit veel Nederlandse en Chinese erfstukken en herinneringen bestaat. Even spieken hoor.

Bekijk de video

De Wendelaar

Eef en Cees uit Twello hebben een grote woondroom: een ronddraaiend huis, geïnspireerd op geometrische vormen. Er wordt gerekend, getekend, gepuzzeld en gebouwd en in 2012 is het zover. Het huis draait 180 graden met de zon mee. Dat biedt de mogelijkheid om zowel 's ochtend als 's avonds in de zon te eten. En als het een dag héél warm is, dan draaien ze het huis naar het oosten. Bijzonder toch?

Bekijk de video

Bossche Bol

Pleunie woont samen met haar hond in een bolwoning aan de rand van Den Bosch. Ze hebben samen slechts vijftien vierkante meter. Dat was flink ontspullen voor de verhuizing, maar met een grote rust tot gevolg zegt zijzelf. Waarom zo moeilijk doen en wonen in een bolletje? De ontwerper van de in totaal 50 bolwoningen in Den Bosch vond het logisch: we komen uit een bol en we wonen erop. Vandaar dus.

Bekijk de video

Wonen in een Kubus

Wie in Helmond woont, kan er niet omheen: de kubuswoningen van architect Piet Blom. Ontstaan in de jaren zeventig. Ivo heeft er echt een eigentijdse woning van gemaakt met veel groen en een aangepaste keuken. Met al die schuine muren paste de standaard namelijk niet, laat staan een gewone koelkast. Eén van de mooiste plekjes in huis is de bovenste verdieping: daar slaapt Ivo al drie jaar onder de sterrenhemel!

Bekijk de video

In een grote Paddenstoel

Anita en Frans Schreuder wonen in het pittoreske Huisduinen waar ze in een modern paddenstoelenhuis wonen. Het huis is volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd, want zonder afbraak geen opbouw, aldus Anita. Het huis straalt liefde en licht uit en heeft een aantal opmerkelijke details. Neem vooral een kijkje.

Bekijk de video