Aan deze huizen zie je niet gelijk dat ze al 100 jaar oud zijn!

Van kantoorpand naar fijn familiehuis

Helga en Wilko renoveren een prachtig kantoorpand uit de jaren ’10 en wonen er nu met hun vier kinderen. Ze hebben zoveel mogelijk authentieke elementen behouden, waaronder de originele plafonds in art nouveau-stijl. Helga durft risico te nemen en verft de muren in haar favoriete kleur: donkergroen. Volgens haar de kleur die je ook in het Rijksmuseum kunt aantreffen. Door de mix van vintage, modern en veel planten ontstaat er een fijn familiehuis.

Bekijk de video

Iconische burgwachterswoning

In Dordrecht wonen Rieme en Hans in een oude brugwachterswoning. Het pand bestaat uit twee identieke huizen en staat op de gemeentelijke monumentenlijst. In het huis vind je bijzondere vondsten van Rieme en Hans, ze verzamelen namelijk van alles: van Mariabeelden, naaimachientjes, vliegtuigen tot bijzondere whisky’s! Onlangs is het huis omgetoverd tot mantelzorgwoning en is de moeder van Rieme bij hen ingetrokken.

Bekijk de video

Stijlvol herenhuis in Haarlem

Paul en Mirella zijn de gelukkige bewoners van een prachtig herenhuis in Haarlem dat ze helemaal hebben verbouwd. Het grootste gedeelte van het interieur bestaat uit meubels die Paul zelf heeft gemaakt! Zo zijn onder andere de schouw, de keuken en de eettafel van Pauls hand. Mirella is interieur- en vastgoedstylist en weet daardoor precies hoe ze het huis op de mooiste manier inricht. Samen verwezenlijken ze een droomhuis!

Bekijk de video

Wonen in een voormalige boterfabriek

Deze oude boterfabriek is al meer dan 30 jaar het huis van Jeanne en Frans. De balustrade voor het pand heeft nog steeds ronde hoekjes op de plekken waar vroeger de melkbussen overheen rolden. De inrichting heeft zowel Franse als Zweedse invloeden. Door de lichte, rode en blauwe kleuren heerst er een gezellige sfeer. Jeanne en Frans hechten veel waarde aan geschiedenis; achter bijna alle spullen in hun huis schuilt een verhaal.

Bekijk de video

Herenhuis met Jugendstil elementen

In de Utrechtse wijk Wittevrouwen bewonen Danielle en Ronald een herenhuis uit 1912. De mooie details uit de Jugendstil zie je op allerlei plekken in huis terug. Hierbij is aandacht voor mooie ornamenten en veel ronde, organische vormen. Danielle houdt van Scandinavische meubels met een knipoog naar de jaren ’50. Dat een oud ontwerp modern kan ogen, vindt zij het allerleukst.

Bekijk de video