Knusse boshuisjes

Wandelen door het bos omringd door het geluid van tjirpende vogels. De natuur is voor velen een plek om tot rust te komen. Voor sommige mensen zelfs zo, dat ze zo dicht mogelijk bij of zelfs in het bos willen wonen.

Strak boshuis

Ineke, Alexander en hun twee zoontjes wonen in een villa aan de rand van het bos in het Brabantse Goirle. De glazen deuren zorgen dat het huis in verbinding staat met de natuur. Het gezin houdt zichtbaar van verzamelen: Spullen met een verhaal staan tentoongesteld in kabinetkasten. Veel meubels hebben een tweede leven gekregen waardoor het interieur een mix tussen oud, authentiek, nieuw en strak is.

Strak boshuis Goirle | 20 mei 2020

Levendige natuur

Midden in de Puttense wildernis staat het boshuis van Ton en Helma. Verzamelde kringloopvondsten krijgen hier een tweede leven. De houten meubels, planken en geweien maken het huis bijna net zo levendig als de continu veranderende omgeving. Voor Ton en Helma is het een prachtige plek waar zwijnen en herten dagelijks in de tuin lopen.

Huis in het bos | 19 maart 2018

Een houten droomhuis

Lenneke en haar man wonen in Zeist in een klein huisje dat oorspronkelijk een dienstbodehuis was. Wanneer ze een gezin stichten blijkt hun onderkomen te klein en dus worden er bouwtekeningen naar Finland gestuurd. Met een Fins houten bouwpakket retour creëren ze hun duurzame droomhuis in het bos.

Een houten droomhuis in het bos | 2 december 2015

Wit in het groen

Midden in het bos bij Rijssen staat het droomhuis van Theo en Stephanie. Het oorspronkelijke huis is compleet verbouwd en verduurzaamd. In Theo’s ontwerp staat de kleur wit centraal. Zo is hun witte vloer niet alleen mooi maar ook heel praktisch. De moderne inrichting laat de groene kleuren van het bos naar voren komen; een bewuste keuze om optimaal van de natuur te kunnen genieten.

Huis midden in het bos | 28 september 2017

Boshuisje Spannevogel

In het Overijsselse Rijssen wonen Paul en Marijanne in een voormalig vakantiehuisje midden in het bos. Jaren geleden fietsten ze langs dit huisje en ze hadden geluk: het stond leeg en was te huur. Veel ruimtes zijn authentiek gebleven. Marijanne en Paul richtten het in in brocante stijl, met veel verzamelde meubels en spullen van rommelmarktjes en kringloopwinkels.

Boshuisje Spannevogel | 15 oktober 2018

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!