Wandelen door het bos omringd door het geluid van tjirpende vogels. De natuur is een plek om tot rust te komen. Waarom zou je er eigenlijk niet gaan wonen?

Strak boshuis

Ineke, Alexander en hun twee zoontjes wonen in een villa aan de rand van het bos in het Brabantse Goirle. De glazen deuren zorgen dat het huis in verbinding staat met de natuur.  

Bekijk de video

Levendige natuur

Midden in de Puttense wildernis staat het boshuis van Ton en Helma. Verzamelde kringloopvondsten krijgen hier een tweede leven. De houten meubels, planken en geweien maken het huis bijna net zo levendig als de continu veranderende omgeving.  

Bekijk de video

Fins droomhuis

Lenneke en haar man wonen in Zeist in een klein huisje dat oorspronkelijk een dienstbodehuis was. Wanneer ze een gezin stichten blijkt hun onderkomen te klein. Met een Fins houten bouwpakket creëren ze hun duurzame droomhuis in het bos.

Bekijk de video

Wit in het groen

Midden in het bos bij Rijssen staat het droomhuis van Theo en Stephanie. Het oorspronkelijke huis is compleet verbouwd en verduurzaamd. In Theo’s ontwerp staat de kleur wit centraal. Zo is hun witte vloer niet alleen mooi maar ook heel praktisch.  

Bekijk de video

Boshuisje Spannevogel

In het Overijsselse Rijssen wonen Paul en Marijanne in een voormalig vakantiehuisje midden in het bos. Jaren geleden fietsten ze langs dit huisje en ze hadden geluk: het stond leeg en was te huur. Ze grijpen hun kans en trekken er met veel plezier in!

Bekijk de video