Een oud klooster, schoolgebouw of een boerderij. Deze loft liefhebbers bouwden het simpelweg om tot hun eigen stulpje!

Een loft is één grote ruimte. Van groot belang dus hoe je dat mooi en praktisch inricht. Steeds meer creatieve bewoners gaan het aan en daarom hebben wij een top vijf op een rij gezet.

Eclectische loft in een klooster in Nijmegen

Een hechte woongemeenschap siert dit oude vrouwenklooster in Nijmegen. Na de tijd van de nonnen wonen en werken hier nu 27 dames, waaronder Loes. Zij heeft haar loft omgetoverd tot een eclectisch appartement. Met twee vides creëert ze ruimte voor een werkplek en slaapkamer. De vintage familiestukken, grafische prints in combinatie met verschillende kleuren op de muur zorgen voor karakter en een minder kolossale ruimte.   

Bekijk de video

Urban loft middenin de stad

In Amsterdam wonen Joeny en haar gezin in een nieuwgebouwd loft midden in de stad. Samen met haar man ontwierp zij alle ruimtes in het huis: inclusief de caravan-slaapkamer voor hun dochters. Alle bouwvakkers verklaarden ze voor gek, maar het is hen toch gelukt. Niet voor niets dat vriendjes en buurkinderen graag even binnenkijken.

Bekijk de video

Wonen in een oude Amsterdamse basisschool

Een oud schoolgebouw in Amsterdam stond jaren leeg tot er verschillende lofts in werden gebouwd. Rianne was al lang op zoek naar een aparte woning en ging met een vriendin kijken. Ze viel als een blok voor deze loft. Door de ruimte op een slimme manier in te richten met een stalen trap, haar oude keuken en de originele ramen oogt deze loft modern met een knipoog naar de school die het ooit was. 

Bekijk de video

Een boerderijloft in Alphen

Ooit was het een oude koeienstal, maar Marloes, Barry en dochter Cato wonen nu in een prachtig boerderijloft in het Brabantse Alphen. Marloes droomde van paarden in de tuin en bij het zien van dit pand, besloot het stel de uitdaging aan te gaan met twee vrienden. Ze kochten het huis, deelden het in tweeën en richtten het in met gebruikte spullen. Kers op de taart: in de tuin staan inmiddels ook een pony en een paardje te grazen.

Bekijk de video

Een James Bond loft vol verrassingen

Bovenin een oud schoolgebouw woont designer Stef sinds een half jaar in zijn eigen ontworpen loft. Toen hij deze ruimte kocht was het een open ruimte, maar door de vide heeft hij het oppervlakte verdubbeld. Stef haalt zijn inspiratie uit James Bond en gebruikt overal in zijn huis oude materialen die hij een nieuwe functie geeft als lamp bijvoorbeeld.  

Bekijk de video