Kerst is bij uitstek het moment om flink uit te pakken. Hoe gekker hoe beter. Maar hoe gewenst is dat nog in een tijd van minimalisme en ontspullen? Deze bewoners pakten het anders aan. Een selectie slimme huizen.

Knus met kerst

Wendy en Timothy wonen in hun zelfgebouwde tiny house van slechts 20 vierkante meter. Door onder andere een IBA-tank en zonnepanelen leven de twee helemaal zelfvoorzienend. Lekker knus tijdens de kerstdagen.

Bekijk de video

DIY kerstversiering

Martje Roemers en Marlo Kruithoff wonen in het eeuwenoude Sleeswijckhuys in Workum, als oud-eilandbewoners ademt hun inrichting een eilandsfeer. Met kerst maakt Martje veel van de kerstversiering zelf, elk jaar met een ander thema. Als alternatieve kerstboom heeft ze veel geweien op de kop getikt, waarmee ze op haar eigen manier een fijne kerstsfeer heeft gecreëerd.

Bekijk de video

Kersttips van Theo-Bert Pot

Wie kan er nu beter stylingtips geven dan onze eigen interieurstylist Theo-Bert Pot? Special voor BinnensteBuiten heeft hij een klein huisje gehuurd om te laten zien wat je met minimale middelen kan doen. In een mum van tijd tovert hij het houten boshuisje om tot een waar kerstparadijs. Nu wij nog.

Bekijk de video

Kunst van het minimalisme

Gluren bij de buren. Suzanne en haar moeder Pieteke weten er alles van. Samen reizen zij al jaren naar verschillende landen om daar inspiratie op te doen voor kerst. Ditmaal valt hun oog op Japan. En als iemand het kunstje van minimalisme kent dan is het Japan.  De twee doen inspiratie op bij Yayoi Kusama over stippenkunst.

Bekijk de video

365 dagen kerst

Wie in een houten chalet woont heeft maar weinig nodig om in kerstsferen te geraken. Erik en Fenna ontwerpen zelf een duurzaam huis dat als bouwpakket vanuit Letland naar Lelystad wordt gebracht. In hun bosrijke omgeving wanen zij zich het hele jaar door in het land van de kerstman.

Bekijk de video