Ronde muren, donkere ruimtes en een relatief klein oppervlak: wonen in een molen lijkt in eerste instantie niet per se aantrekkelijk. Deze molenbewoners bewijzen het tegenovergestelde.

Haarmolen Hardenberg

De korenmolen uit 1828 is zowel Ramina’s ouderlijk huis als haar huidige woning. De verrassend lichte en ruime molen is volledig gerenoveerd en biedt ook vandaag de dag onderdak aan zowel Ramina als haar ouders, die hun eigen plekje hebben in het gebouw. 

Bekijk de video

Getijdenmolen in Bergen op Zoom

De getijdenmolen uit 1497 is een van de oudste van Nederland. Bergen op Zoom lag tijdens de bouw nog aan zee; wie een vinger langs de stenen in de woonkamer haalt kan het zout nog proeven. Hans en Rosita herstelden het gebouw tot warm woonhuis met originele materialen. In het imposante naastgelegen molengebouw deed Hans een bijzondere ontdekking.

Bekijk de video

Twuyvermolen

Vanuit de Twuyvermolen zie je de wieken voor de ramen draaien. Ook het draaiende mechanisme aan de binnenkant van de molen is door de glazen wanden zichtbaar. Suzanne en Rob kleedden de molen bij de verbouwing helemaal uit en creëerden een lichte woning die ruimtelijk aandoet: vanaf de bank kun je het bovenste gewelf zien.

Bekijk de video

Bleskensgraaf

Wat begon als onleefbaar vakantiehuisje, is na het uitvliegen van de kinderen een vaste woning geworden. In het Zeeuwse Bleskensgraaf staat de molen die met lichte, hergebruikte materialen een fijn thuis is met een uitbouw voor de werkplaats van Wil en Jolanda.

Bekijk de video

Oude herberg en watermolen

Van generatie op generatie geeft de familie Rutten de Limburgse watermolen met herberg door. Kunstenaar Harm verhuisde met zijn vrouw en zoon van Amsterdam naar de herberg, terwijl zijn ouders de watermolen bewonen met een nog altijd draaiend wiel.

Bekijk de video