Voor interieurinspiratie kun je in alle delen van de wereld terecht. BinnensteBuiten kijkt binnen bij bewoners wiens blik oostwaarts is gericht.

Een villa met oosterse details

Simone en haar vriend maken van een uitgeleefde jaren 60-woning een droomhuis aan het water. De moderne bouwstijl wisselen ze af met opmerkelijke, oosterse details zoals de kastdeuren en het aardewerk.

Bekijk de video

Feng shui

Als je als kind opgroeit middenin de natuur, dan kan een bakstenen huis maar kaal voelen. Therese komt oorspronkelijk uit Zweden en besluit haar huis in te richten volgens de leer van Feng Shui. Rekening houdend met de energieplekken in het huis wordt volgens deze Chinese filosofie elke plek warm en aangenaam.

Bekijk de video

Japans op het water

Als je architect bent, wordt er wat van je verwacht! Julius woont samen met zijn vrouw Ingrid in een woonark in Amsterdam. Alles is gebaseerd op de Japanse maatvoering, er zijn namelijk veel slimme trucjes toegepast waardoor het huis ruimtelijk blijft en toch praktisch. Speelgoed kan binnen no-time worden weggeschoven en ook de tv en stoelen verdwijnen in het interieur. Ideaal!

Bekijk de video

Kerst in Japanse sferen

In het Friese Snakkerburen wanen Suzanne en Willem zich in Japanse sferen. Elk jaar wordt het huis omgetoverd naar het land waar ze dat jaar zijn geweest. Dit jaar is het extra speciaal: Het huis is namelijk niet alleen omgetoverd naar het land, maar ook naar hun favoriete kunstenaar: Yayoi Kusama.

Bekijk de video

Het interieur van Nassira

Als Nassira met haar man een huis laat bouwen in Marokko koopt ze veel spulletjes bij ambachtslieden op straat. Van handgemaakte kasten tot Marokkaanse tafeltjes. Bij thuiskomst vinden ze de meubels ook erg mooi in hun huisje in Amsterdam staan, dus laten ze het daar. Het interieur is verrassend licht en heeft een geheimzinnige blauwe deur…

Bekijk de video