BinnensteBuiten viert feest! Eind februari is de 1000e aflevering en daarom organiseren wij de Grote BinnensteBuiten Verkiezing. Kies jouw favoriete huis en stel je eigen uitzending samen.

Op deze pagina kan je alleen de afleveringen bekijken. Stemmen kan hier

1. Stoere kasteelvrouwen

De Brabantse tweeling Julia en Laura hebben de eer om tijdelijk het 19e eeuwse kasteel Chateau Dossin in de buurt van Maastricht te bewonen. Zonder stromend water en verwarming is het kasteel niet erg comfortabel, maar dat maakt voor hen niet uit. En hoewel ze er een soort van anti-kraak wonen, leven ze hier het leven van twee ware kasteelvrouwen.

Bekijk de video

2. Lodewijk XV

De droom van Dorothy en Jan gaat in vervulling als zij een historisch grachtenpand kopen in Amsterdam. Voor de inrichting laten ze zich inspireren door de stijl van Lodewijk XV. En Dorothy heeft een missie: de kroonlantaarn moet weer het straatbeeld kleuren van Amsterdam. Is het haar gelukt?

Bekijk de video

3. Wonen in een windmolen

Uniek! Een inkijkje in een windmolen op Kinderdijk. Anja woont daar met haar dochter Marijn en is de eerste vrouwelijke molenaar op deze dijk. Ze is bijzonder gehecht aan deze historische plek. Het is keihard werken maar een molen kan niet zonder molenaar, dus de honderdduizenden toeristen neemt ze graag voor lief. 

Bekijk de video

4. Villa Molshoop

Sanne en Lucas bouwen een duurzaam droomhuis midden in een natuurreservaat in 't Gooi. Hun 'molshoop', zoals ze het zelf noemen, is gebouwd van staal en glas. Vanuit het huis is er een prachtig uitzicht op de tuin en de bossen. Alle spullen in hun interieur hebben een ziel; van oude Amsterdammertjes tot een oude Daimler die dienst doet als keukenkast.

Bekijk de video

5. Huis van boomstammen

Een eigen 'loghome' is een jarenlange droom van Rochus, die 30 jaar geleden als vrijwilliger mee bouwde aan een community center van boomstammen, voor de Blackfeet indianen, in Canada. Daar leerde hij zijn Japanse echtgenote Shigemi kennen, waar hij nu mee samen woont in het Limburgse Geulle aan de Maas, in hun eigen unieke handgemaakte boomstammenhuis. Eén ding weten ze zeker: hier worden ze samen oud.

Bekijk de video

6. Arabisch interieur

Nassira Laoikili woont samen met haar man en drie kinderen in een huurwoning in Amsterdam-Osdorp. De Arabische stijl heeft Nassira altijd getrokken. Haar roots liggen in Marokko, en dat zie je terug in het interieur: een fusion van Indiase, Indonesische en Marokkaanse stijlen. Alles wat authentiek is en met de hand gemaakt, trekt Nassira aan. Laat je inspireren.

Bekijk de video

7. Kasteel Bosdam

In het centrum van het Belgische Beveren, vlak over de grens bij Hulst, wonen Peter en Faith met hun zes kinderen in een lieflijk kasteel uit 1758. Na de renovatie duurde het nog vijf jaar voor ze het interieur op orde hebben. Niet alleen alle kids, maar ook Peters verzamelingen moeten er immers in passen. De hele inrichting is aangepast aan de bijzondere sfeer van het kasteel.

Bekijk de video

8. 18e-eeuws Hodsonhuis

Eind 18e eeuw laat de 25-jarige en schatrijke Keetje Hodson een groot woonhuis bouwen in Haarlem. Aan de rand van het Spaarne verrees een enorm pand met meer dan 40 vertrekken. Opmerkelijk voor een jonge, vrijgezelle vrouw. Het interieur wordt gekenmerkt door fraai stuc- en schilderwerk en subliem houtsnijwerk. Architectuurhistoricus Valentijn neemt een kijkje.

Bekijk de video

9. Chic grachtenpand

In de historische binnenstad van Dordrecht pronkt een statig pand. Het interieur doet denken aan een stadspaleis met prachtige toonzalen en een monumentale gang. Vreni en Léon sloegen steil achterover toen ze deze plek voor het eerst zagen en besloten het te kopen. Het is een bijzondere mix geworden van kitsch en chique.

Bekijk de video

10. Upgrade Bijlmerwoning

Grietje Swater woont in een aangepaste woning in de Bijlmer. Interieurstylist Theo-Bert Pot helpt haar om van een relatief kleine ruimte een gezellige romantische kamer te maken. Want het is niet niks, op jonge leeftijd verhuizen van een huis naar een appartement, vanwege gezondheidsproblemen. Gelukkig weet Theo-Bert de boel mooi op te fleuren.

Bekijk de video