Midden in Leiden woont Jim in zijn zelf gecreëerde paleis omringd door pracht en praal. In Jim’s Leidse Louvre is elke centimeter gevuld met kunst, geschiedenis en bijzondere vondsten.

Een museum vol verhalen

Het Leidse pand is al meer dan 100 jaar in het bezit van de familie van Jim. Zijn overgroot ouders hadden er een juwelierszaak. Inmiddels is het een waar museum geworden. Overal hangt wat en overal is wat over te vertellen. 'Ik denk dat mijn overgrootouders wel denken: wat is hier gebeurt, als ze het nu zouden zien. Ze zouden stiekem wel trots zijn, maar ook even schrikken'

In schilderijen van oude leiders heb ik mijn eigen gezicht geplakt. Je weet nooit wat ze gedaan hebben. Ik sta tenminste garant voor mijn eigen rottigheid.
Jim van de Water

De hangende tuinen van Babylon op een Leids platje

Buiten gaat de villa Kakelbont van Jim gewoon door. Omdat zijn decoratiedrang binnen nog niet genoeg was heeft hij ook zijn 'platje' erbij betrokken. Dat is Leids voor een dakterras. Zomers is het hier heerlijk zitten en lijkt het hier volgens Jim net op de hangende tuinen van Babylon. 

Een gouden toilet mocht ook niet te ontbreken aan het interieur. Bij Jim is het koninklijk toiletteren

Prinsheerlijk vertoeven

Jim vindt het heerlijk om hier te wonen en ziet de toekomst rooskleurig in. Hij ziet wel wat de toekomst brengt. Of hij hier blijft, of dat zijn drang om nog groter te gaan voor alle kunst hem tot een chateau leidt. Tot die tijd zit hij hier prinsheerlijk.

Barok appartement Leiden

Meer zien?

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van het appartement van Jim? Bekijk het hier!

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum