Hier wil je nablijven! De bewoners van deze oude schoolgebouwen zijn niet te kinderachtig en weten de oude, tochtige schoollokalen te verduurzamen en op te knappen tot loft of adembenemend appartement.

Aan de bar

Ooit zaten hier de leerlingen uit groep 2, maar nu schenken wijnhandelaren Martine en Martijn vanaf hun kookeiland een lekker glas in voor hun vrienden en familie. Door de grote ramen is het echt een ware oase van licht.

Bekijk de video

Bekijk de video

Groot gezin in de klas

De oude kleuterschool was tochtig en vervallen, maar lerares Jacobine en haar man André weten het knap te verduurzamen. Met hun grote gezin van vijf kinderen en de zesde op komst zien ze uit naar de ruimte. 

Bekijk de video

Bekijk de video

Loft op school

Het hart van architecten Jenny en Dominique sloeg over bij deze school. Ze verbouwen het tot zes appartementen en maken van hun eigen woning op de begane grond een open loft. 

Bekijk de video

Bekijk de video

Donkere gangen op school

Deze oude school in Amsterdam-Noord zat vol schimmel en oude tl-buizen. Bewoners Diana, Steef en hun zoontje verven alle muren zwart of antraciet, verzamelen vintage meubels en creëren zo hun eigen look.

Bekijk de video

Bekijk de video

Snoep en ijsjes overal

Ze is gek op kleur in haar interieur! Lynn woont in een snoepparadijs, met roze, roze en nog eens roze! Vroeger leerde ze hier haar topografie, nu is het haar veilige thuishaven. 

Bekijk de video

Bekijk de video