In het Utrechtse stadje Oudewater ligt aan een weiland een voormalige touwfabriek. Nu is het een monumentale fabriekshal, waar appartementen in zijn gebouwd. Cocky en Ben krijgen in 2020 de sleutel van dit bijzondere pand met cultuurhistorische waarde.
We wonen op een plek met een rijke geschiedenis, dat vind ik heel bijzonder.
Ben Boere

Rond 1900 is het industriele pand gebouwd om de touwindustrie een plek te geven buiten het centrum van Oudewater. En tot 20 jaar geleden werd er hier nog volop touw geproduceerd.

De hele fabriekshal is een Rijksmonument waar dus ook niet zomaar iets aan mocht veranderen. Zo is de 120 jaar oude stalen constructie behouden en deze is zowel buiten als binnen zichtbaar. Dit geeft een prachtig lijnenspel op een zonnige dag.

Ik hou niet van standaard, we komen dan ook heel graag bij de kringloop. We houden van dingen die je niet bij een ander ziet.
Cocky Boere

Cocky en Ben hebben een schilderij boven de eettafel van het gezin dat ze heel dierbaar is. Toen de kunstenares bezig was met dit schilderij, kregen ze te horen dat hun zoon Menno ziek was. Daardoor heeft dit schilderij een extra lading gekregen. Hun zoon heeft een jaar lang bij ze in huis gewoond en hebben ze intensief voor hem gezorgd. Het gaat gelukkig nu beter met Menno en sinds een paar maanden woont hij weer op zichzelf.

Ik ben een echte verzameltante
Cocky Boere

Cocky heeft een hele fijne werkkamer waar ze haar verschillende hobby's kan uitoefenen. Zo beschildert ze muntjes van 5 cent tot mini schilderijtjes. En maakt ze kandelaars van vintage glas dat ze op elkaar lijmt.

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum