Wonen op het water

Wanneer je van alle drukte wilt ontsnappen, kan het heerlijk zijn om het water op te gaan. Sommige mensen kiezen ervoor dat permanent te doen: ze gaan wonen op het water. Wat een vrijheid!

Amsterdamse droomboot

Toen Bart Biermans zijn woonboot aan de Amstel kocht, ging hij niet over een nacht ijs; pas na een paar jaar dobberen op het water besluit hij de inrichting op de schop te gooien. Op het dak komt een extra kamer. Hij vindt zijn leefomgeving erg belangrijk en daarom zorgt zijn tropische plantenwand voor net wat extra zuurstof op het water.

Bekijk de video

Droomboot Amsterdam

Drijvende woning in de Flevopolder

In de wijk Warande in Lelystad drijven acht unieke woningen op het water. Voor Freddy en John is het een droom die uitkomt, hun zelfgebouwde drijfwoning, midden in de natuur met een fantastisch mooi uitzicht. John geniet ervan dat hij de seizoenen vanaf zijn woonboot optimaal beleeft.

Bekijk de video

Drijvende woning

Scandinavische woonboot

Annelies en Hans Wolters wonen in een ruimtelijke woonboot in Amsterdam-Noord. Annelies merkt het als ze bij vrienden of familie thuiskomt in een rijtjeshuis, met aangrenzende tuinen: ze kan er niet aan wennen. 'Het leven op een boot en aan het water is zoveel meer vrijer.' De verbinding met het water en de grote tuin maken het uniek wonen!

Bekijk de video

Scandinavische woonboot

Woonark gebaseerd op Japanse maatvoering

In de woonarkenhaven in de Amsterdamse Schinkel wonen Julius en Ingrid samen met hun kinderen op een zelfontworpen zwarte woonark. Vrijwel alles in het huis is gebaseerd op een Japanse maatvoering, de tatami, wat staat voor 2:1. Daardoor voelen de diverse ruimtes in de ark heel harmonieus en gebalanceerd aan. 

Bekijk de video

Japanse woonboot

Wonen op een binnenvaartschip

Bas en Wendy wonen sinds aantal jaren samen met hun dochters op een Kempenaar in Zaandam. Dit voormalige binnenvaartschip van 34 meter hebben zij in 9 maanden tijd verbouwd tot het ideale huis dat het nu is. Om optimaal van de zon te kunnen genieten in zomer en winter varen ze ieder half jaar met het schip zodat ze hem andersom kunnen aanmeren aan de steiger.

Bekijk de video

Vrijheid blijheid

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!