Heb jij ook zo’n behoefte om je handen uit de mouwen te steken nu de zon zich steeds meer laat zien? Doe dat lekker in je eigen buurt! Je doet meteen iets terug voor jouw buurt en voor de aarde waarop je woont, met deze groene initiatieven. Het doet jou goed en onze planeet ook. Er is zat te doen, dus laat je inspireren!
NK Tegelwippen

Tip 1: Tegelwip in je tuin – NK Tegelwippen

Wip die tegel uit je tuin! Probeer met jouw gemeente het NK Tegelwippen te winnen en draag een steentje bij voor een groenere stad. Er zijn al 273.105 tegels gewipt in Nederland, maar daar kan natuurlijk nog een hoop bij. Bel aan bij je buren, wip die tegel eruit en zaai er iets moois in. Op naar een groene straat!

Bekijk de website

Tip 2: Haarlemmer kweektuin

Ben jij Haarlemmer en al bekend met hét centrum voor duurzaamheid van Haarlem en omstreken? Neem zeker eens een kijkje in dit ecologische stadspark. Koop natuurlijke producten bij de biomarkt, kom naar het duurzaamheidsloket voor al je duurzame vragen of steek je handen uit de mouwen als vrijwilliger. Vergeet ondertussen niet te genieten van al het moois in dit stadspark.  

Bekijk de website

Haarlemmer Kweektuin
Nudge

Tip 3: Zaaien, wormenhotels en minibieb’s door heel Nederland

Er zijn veel grote én kleine groene initiatieven te vinden in Nederland. En dat zijn er soms meer dan je denkt! ! Dankzij Nudge, een duurzaam platform waar iedereen zich kan aanmelden met zijn/haar initiatief, kun je gemakkelijk vinden waar in jouw buurt je de beste bijenzaadjes kan halen, wie jou kan helpen met het bouwen van je wormenhotel en hoe je op een duurzame en lokale manier aan nieuwe boeken komt. Heb je zelf een mooi project? Meld ‘m aan en vind deelnemers!

Bekijk de website

Tip 4: Koop een stukje grond

Red de aarde door haar te kopen, dat is het plan van deze stichting. Samen koop je stukjes aarde, zodat jullie als eigenaren kunnen bepalen wat daarmee gebeurt. Je kunt er gewoon naartoe om te kijken hoe het ervoor staat. Door het opkopen van percelen en het in stukjes knippen ervan, kun je ook met weinig geld meedoen. Zo heb je al een vierkante meter grond gered vanaf € 0,99 euro!

Bekijk de website

BuyWorld
GroenBezig

Tip 5: Groen bezig in Overijssel

Woon jij in Overijssel en wil jij iets duurzaams doen? Je hoeft niet meer te wachten op een flyer door de brievenbus, maar kunt gewoon kijken op deze website! Er staan leerzame tips en je kunt meteen vinden hoe jij in actie kan komen voor de natuur. Help bij het aanleggen van een nieuwe natuurspeelplaats of plant bomen. Stroop die mouwen maar op!

Bekijk de website