Een kip zien als een grote vogel die eieren legt? Dat geldt absoluut niet voor de Vlaamse Angelo Dorny. Hij houdt van de dieren, knuffelt ze graag én kent ze allemaal bij hun naam en van karakter. Naast de liefde voor kippen, is hij het liefst ook in de natuur te vinden: in zijn cottagetuin groeien allerlei verschillende bloemen en groenten door elkaar. Kijk je mee?

Fotografie: Angelo Dorny en Tumbleweed & Fireflies Photography

‘Waar werd je vroeger blij van?’

Angelo werd tijdens zijn burn-out door zijn therapeut de vraag gesteld waar hij vroeger blij van werd. Daar hoefde hij niet lang over na te denken: ‘Nou ja, kippen!’. Hij vroeg zich af hoe hij voor kippen moest zorgde, terwijl dit amper voor zichzelf lukte. Uiteindelijk is hij er voor gegaan en zijn de eerste ‘dames’ Odette en Philomena bij hem terecht gekomen. ‘Zo is de vonk overgeslagen en werden het er alleen maar meer, allemaal met een eigen naam en karakter’.

'Wist je dat een kip er gemiddeld 25 uur over doet om een ei te produceren?'
Angelo Dorny | Tuinspecialist en kippenliefhebber

Elke kip een andere kleur ei

Angelo heeft in totaal zes verschillende rassen kippen. 'Alle rassen hebben verschillende kenmerken, kleuren en eigenschappen. En ze leggen ook allemaal verschillende kleuren eieren! De ene kip legt meer eieren dan de andere kip. Ik heb veel respect voor de eieren, wist je dat een kip er gemiddeld 25 uur over doet om een ei te produceren?'. 

De kippen van Angelo in Emelgem

Neem een kijkje bij Angelo!

Bekijk de video
Geschreven door
Veerle Bos
Datum