In Bergambacht wonen Hylke en Sander in harmonie samen met hun vrolijke beestenboel. Geitjes, koeien, paarden en bijzondere Walliser Schwarznase schapen genieten volop van het leven. En goed nieuws, want de lammetjes zijn geboren!

Fotografie: Roos Eijmers

Altijd al een dierenvriend

Van jongs af aan was Hylke al dol op beesten. Toen ze voor het eerst op zichzelf ging wonen was haar huis ook een grote dierentuin. Dat heeft zich helemaal voortgezet in hun huidige huis. Ook Sander is met dieren opgegroeid. Hij weet niet beter dan dat er altijd en overal dieren om hem heen zijn. 'Dat is toch genieten.'
 

Van geiten leert men vloeken

Het begon allemaal met de geitjes, waar Hylke en Sander ontzettend dol op zijn. Ze hebben allemaal hun eigen karakter en kunnen dan ook erg ondeugend en luidruchtig zijn. In het gezegde 'van geiten leert men vloeken' kan Sander zich goed vinden, maar hij vindt het alles waard.
 

Lammetjes van de Walliser Schwarznase

Op het erf van Hylke en Sander loopt een bijzonder schapenras rond. De Walliser Schwarznase. Ze zijn in tegenstelling tot andere schapenrassen ontzettend sociaal en knuffelig. Daarnaast zien ze er ook nog eens geweldig uit. De lammetjes zijn net geboren en mogen nu genieten in de wei. De schapen zijn net geschoren, klik hier om te zien hoe ze er met hun dikke vacht uitzien! 

Voorbestemde koetjes

Hylke zei vroeger altijd al dat ze later een witte koe wilde met zwarte oren en een zwarte snuit. Toen Snow op haar pad kan was de keuze dan ook snel gemaakt. Samen met vriendje Summer vinden ze het heerlijk om geknuffeld en geborsteld te worden. 

Pony therapie

Hier houdt de beestenboel van Hylke en Sander nog niet op, ze hebben ook nog twee Amerikaanse minipaarden. Die lijken op shetlanders, maar zijn net wat eleganter. De twee pony's zijn therapiepaardjes en hebben zo ook Sander uit een mindere periode kunnen helpen.

'Ze spiegelen je emoties, heel bijzonder.'
Sander
'Elke dag is geluk, pure liefde en thuiskomen'
Hylke

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ook zo gek op tips voor je tuin, terras of balkon? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief met volop groene inspiratie!

ringmus
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum