Camilla Dreef
vogelaar

Camilla Dreef

Camilla is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Met haar items in BinnensteBuiten hoopt ze de bewustwording over de kwetsbare natuur te vergroten. Naast haar optreden in BinnensteBuiten is ze ook bekend van het EO programma In de ban van de Condor en haar vlog over het Haringvliet.

Over Camilla

Camilla is geboren in Amstelveen en is afgestudeerd bioloog. Camilla weet over diverse soorten vogels veel te vertellen over de achtergrond, de onderzoeken en de beschermingsprojecten. Ze is altijd een natuurmeisje geweest. Na haar bachelor Bèta-Gamma (major biologie en minor aardwetenschappen) startte ze aan haar master ecologie en evolutie. Tijdens haar studie werd haar interesse gewekt voor vogelonderzoek. Ze bestudeerde het gedrag van kleine mantelmeeuwen en lepelaars die ze kon volgen met GPS-rugzakjes. Niet veel later kocht ze een verrekijker. Tijdens haar stage bij Vogelbescherming Nederland combineerde ze onderzoek en bescherming. Na haar afstuderen begon ze te werken als zelfstandig ecoloog. Ze wil onderzoek, natuurbescherming en mensen met elkaar verbinden en doet dit door middel van vogelverhalen. "Onze generatie moet het tij keren. Natuur is de basis van ons bestaan en geen luxeproduct.” Een selectie van haar favoriete items van BinnensteBuiten.

Vogelaar en ecoloog Camilla Dreef is in Zeeland op zoek naar steltlopers, vogels met lange poten. De steltlopers zijn gelukkig niet moeilijk te vinden, want het zilte en natte gebied bij de Oosterschelde is de perfecte plek voor de vogels om voedsel te vinden. In het najaar sterken de steltlopers hier flink aan voordat ze beginnen aan de lange reis richting Zuid-Europa en Afrika om te overwinteren.

Steltlopers in Zeeland

Vogelaar en bioloog Camilla Dreef gaat erop uit in haar eigen buurt in Amsterdam. Hier kent ze het ritme van de natuur door alle uurtjes die ze er heeft doorgebracht. In Park Frankendael weet zij precies welke vogel waar zit. Tussen alle fietsers, wandelaars en spelende kinderen kan de ooievaar, ijsvogel of zelfs de lepelaar zitten. En als die exoten er niet zijn, heb je altijd nog de fuut, aalscholver, nijlgans en de halsbandparkiet.

Camilla in park Frankendael
Ik kan uren naar vogels kijken!
Camilla Dreef

Camilla Dreef is voor het eerst als vogelaar op Terschelling! Want haar laatste bezoek is in haar kindertijd geweest... Bij Terschelling denk je vaak niet meteen aan boerenweilanden, alhoewel hier ruim duizend hectare boerenland is. En op boerenland zitten trekvogels! De Wulp bijvoorbeeld- de nationale vogel van dit jaar. Boer Gerben laat zien of ze er zitten en vertelt wat hij leuk vindt aan deze vogel.

Weidevogels op Terschelling
[Advertentie]

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!