Het is lekker weer! Tijd om je balkon op te gaan. Heb je weinig ruimte of veel schaduw? Geen nood! Tuin- en balkonexpert Martin laat je zien hoe je een groene oase maakt.

Weelderig balkon op een paar vierkante meters

Als je als kind op de boerderij bent opgegroeid, is een balkon in de stad wel even wennen. Martin weet gelukkig raad en maakt van die paar vierkante meters balkon van Monique een prachtige groene oase. Laat die zwoele zomeravonden maar komen!

Bekijk de video

Balkon krijgt weer kleur

Saskia woont hier al 40 jaar, maar het balkon blijft lastig. ‘Weinig zon, kleine ruimte, dus wat kan ik ermee?’, dacht ze. Martin maakt nieuwe vlonders, zoekt planten die houden van schaduw en laat zien hoe je een lelijke bloempot de uitstraling geeft van een chique mandje. Gouden tips!

Bekijk de video

Mini moestuin aan de muur

Is jouw balkon te klein om er een sjiek geheel van te maken? Niets is onmogelijk laat Martin maar weer eens zien. Van een piepklein Amsterdams balkon maakt hij een prachtige groene binnentuin. Hij timmert zelfs een mini moestuin voor aan de muur. Er is dus geen excuus, aan de slag!  

Bekijk de video

Kleine ruimte? Denk groot!

Groen op het balkon blijft lastig. De tip van Martin? Gebruik niet teveel kleine potten, maar denk groot. Twee grote plantenbakken zorgen voor veel meer groen op je balkon dan tien kleintjes. In Zaandam maakt ‘ie er weer een feestje van en creëert een afscheiding van boomschors, planten aan de reling en een grote plantenbak. Groen genieten hoor.

Bekijk de video

Een balkon waar je weinig aan hoeft te doen

In Haarlem woont Wieke. Het balkon staat er nu nog kaal bij, maar daar brengt Martin verandering in. Omdat Wieke reuma heeft, houdt hij de planten op een goede hoogte. Gebruikersvriendelijk, want op die manier hoeft zij niet te hoog of te laag hoeft te snoeien.

Bekijk de video