Lammertijd!

Lente! Eindelijk weer langere dagen en zonder jas naar buiten. Voor de boeren is dit een hele drukke tijd want lente betekent: lammertijd. We kunnen niet wachten: kom maar op met die geboortegolf.

Lammeren en bakken

Jeanette Hendrikx, finaliste van 'Heel Holland Bakt' 2020, houdt niet alleen van bakken, maar ook van schapen. Samen met Renske Lamboo runt ze een schapenboerderij in Voorschoten. Het is lammertijd, dus lekker druk. 'Iedere keer dat er een lammetje geboren wordt, is het heel speciaal.'

Bekijk de aflevering

Lammertijd op de schapenboerderij | uitzending 11 maart 2021

Lammertijd op de Lemelerberg

Anita is schaapsherder en soms wel zeven uur per dag op de hei te vinden. In de lammertijd bevallen de schapen aan de lopende band. Voor Anita een drukke periode, maar het levert haar ook veel geluk en energie op. In speciale kraamhokken brengt ze moeder en kind samen. Kunnen ze even bijkomen.  

Bekijk de aflevering

Eerste lammetjes Overijssel | uitzending 1 augustus 2020

Knuffellammetjes op Texel

Zeg je schapen? Dan zeg je Texel. Boer Hans heeft er ontzettend veel en verwacht in lammertijd ruim 17.000 lammetjes! Met twee honden houdt 'ie de kudde bij elkaar. In een speciale knuffelhoek krijgen de lammetjes zonder moeder extra aandacht. Psssst! Je kunt in de kraamkamer spieken via de webcam.

Bekijk de aflevering

Schapen en lammetjes | uitzending 30 maart 2017

De hei op met de kleintjes

Deze boerderij mag je niet missen. De lammetjes vliegen je om de oren en het schattige gemekker komt je tegemoet. De geboortegolf is in volle gang. In zes weken tijd worden er honderden lammetjes verwacht. Vandaag gaan ze voor het eerst samen de hei op.

Bekijk de aflevering

Lammetjes bij Catrinus | uitzending 1 mei 2018

256 lammetjes door ‘ongelukje’

Boer Herman van Assen runt samen met zijn vrouw en kinderen net buiten Zwolle een biologisch melkschapenbedrijf. Het is topdrukte op de boerderij, want er is een heuse geboortegolf gaande: 256 lammetjes maken hun opwachting.

Bekijk de aflevering

Lammetjes geboortegolf | uitzending 5 februari 2018

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!