Lammertijd!

Lente! Eindelijk weer langere dagen en zonder jas naar buiten. Voor de boeren is dit een hele drukke tijd want lente betekent: lammertijd. We kunnen niet wachten: kom maar op met die geboortegolf.

Lammertijd op de de Lemelerberg in Overijssel

Anita is schaapsherder en soms wel zeven uur per dag op de hei te vinden. In de lammertijd bevallen de schapen aan de lopende band. Voor Anita een drukke periode, maar het levert haar ook veel geluk en energie op. In speciale kraamhokken brengt ze moeder en kind samen. Kunnen ze even bijkomen.  

Kleintjes de hei op in Doldersum

Deze boerderij mag je niet missen. De lammetjes vliegen je om de oren en het schattige gemekker komt je tegemoet. De geboortegolf is in volle gang. In zes weken tijd worden er honderden lammetjes verwacht. Vandaag gaan ze voor het eerst samen de hei op.   

Knuffellammetjes via de webcam op Texel

Zeg je schapen? Dan zeg je Texel. Boer Hans heeft er ontzettend veel en verwacht in lammertijd ruim 17.000 lammetjes! Met twee honden houdt ie de kudde bij elkaar. In een speciale knuffelhoek krijgen de lammetjes zonder moeder extra aandacht. Psssst! Je kunt in de kraamkamer spieken via de   webcam.

256 lammetjes door ‘ongelukje’

De boerderij van Herman kun je kennen, want ze waren onlangs in het nieuws. Een van de rammen op deze boerderij was gesteriliseerd maar heeft toch honderden ooijen gedekt. Het gevolg? 256 lammetjes op komst!

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!