Kalfjes, geitjes, paarden, kippen en koeien… bij BinnensteBuiten zijn we gek op dieren. Net als onze kijkers. Hun liefde voor dieren groeit soms uit tot een beestenboel van dertig of meer.

De trekpaarden van de groene pk’s

Zes stellen met ieder een eigen trekpaard. Samen trekken ze eropuit om bomen weg te slepen. Het bos blijft zo vrij van grote machines, de vriendengroep geniet van het werken met de paarden en de edele viervoeters zijn ook blij. Win-win!

Bekijk de video

Een jungle in Almere

Uit liefde voor de dieren begint Mike een opvang. In het begin is het met kleine waterschildpadjes nog te overzien. Inmiddels is de opvang uitgegroeid tot een heus dierenpark waar ze de verschillende werelddelen nabootsen voor een zo echt mogelijke leefomgeving.

Bekijk de video

Een grote dierenfamilie

Onder de rook van Deventer wonen Maurits en Monique samen met hun vier kinderen, tachtig cavia’s, verschillende geiten, konijnen, kippen, ooievaars en een bijenvolk. De ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen in de natuur opgroeien en zien hoe de dieren met elkaar omgaan.

Bekijk de video

Een ezelopvang met liefde

Op de ecologische boerderij van Eilko en Annerie wonen naast varkens, kippen en geiten ook een aantal opvangezels. In Frankrijk worden ze veel gebruikt op de boerderijen en Eilko en Annerie geven deze ezels nog een fijne oude dag.

Bekijk de video

Gered van de slacht

Op De Nobele Hoeve worden dieren met alle liefde verzorgd. Margarit is de eigenaar en redt de dieren van de slacht. Een hobby is het niet, want er gaat al snel een maandsalaris aan eten en verzorging doorheen. Haar missie? Mensen inspireren om minder vlees te eten. Dat doet ze met speciale workshops.

Bekijk de video