Begin 2020 was Martin te gast bij Annemarie en Florentijn. Ze hebben een prachtige split level tuin, maar de tuin heeft nog wel een opknapbeurt nodig. Martin helpt ze flink op weg zodat ze er zelf hun droomtuin van kunnen maken. Hoe staat de tuin er nu bij?

Het is nog niet zo lang geleden dat we bij jullie te gast waren. Hoe gaat het nu met jullie tuin? 
Het gaat heel erg goed. We hebben fijne terrassen om op te zitten en lekker veel planten en struiken zodat Florentijn zich kan uitleven met tuinieren. De tuin is heel groen, zoals we wilden. 

Hebben jullie zelf nog iets veranderd, aangepast of weggehaald? En zo ja, wat dan?
We hebben het terras dat Martin aan heeft gelegd iets breder gemaakt zodat we er gemakkelijker een tafel en stoelen kwijt konden. Ook hebben we het wat verlengd, dat had Martin gesuggereerd om te doen. Martin had ongeveer een derde van de tuin aangepakt, hierdoor 'zagen' we makkelijker hoe we de rest van de tuin ook konden aanpakken. We hebben ook wat gras gemaakt zodat het aantrekkelijk is voor vogels.

Is er ook iets wat minder goed werkt? 
Misschien willen we het stukje gras nog wat verkleinen en er wat borders langs maken, want bij het terras bij het huis is het nu nog een beetje kaal.

Wat is je favoriete plek in de tuin?
In de ochtend koffie op het bankje bij het huis, in de middag zitten we op het achterterras. We schuiven een beetje mee met de zon, en als het erg heet zou worden kan het juist andersom.

Klinkt goed! Heb je nog een leuk weetje toe te voegen?
We hebben ons best gedaan er een echte vogeltuin van te maken. We hebben een 'eigen' koppeltje merels die komen badderen in het vogelbad en die grote kuilen maken in de aarde op zoek naar wormen. Verder zijn er heel veel meesjes. Net als heel veel andere mensen in coronatijd vermaken we ons prima met het kijken naar de vogels. Florentijn drong erop aan dat we de tuin voor het voorjaar zouden afmaken, zodat we er in het voorjaar en de zomer van zouden kunnen genieten. Ik ben blij dat hij het heeft gedaan en dat we, nu we noodgedwongen veel thuis zijn, zo'n heerlijke tuin hebben.

Geschreven door
Jill van Nek
Datum