Een allegaartje van stijlen is de beste manier om de tuin van Nicole uit Rijswijk te omschrijven. Met boeddhafiguren, een zithoek van pallets en een strak gazon is er geen eenduidige stijl te ontwaren. Reden genoeg voor Nicole haar ouders om het heft in eigen handen te nemen en begin dit jaar tuinexpert Martin in te schakelen. Hij kan hun dochter helpen de groene idylle te creëren die ze verdient.

Hoe bevalt de tuin?
Ik ben enorm blij met mijn tuin! Nu het voorjaar is, komt het doordachte tuinplan van Martin zo goed tot zijn recht!

Martin creëert samen met de ouders van Nicole en klusser Jeroen een tuin vol bloemen en planten. Met bamboe tegen de verweerde schutting en een afgeschermde zithoek ontstaat er een rustgevend geheel. 

Heb je zelf nog iets veranderd, aangepast of weggehaald?
Vlak na de opnames heb ik, in afstemming met Martin, twee bamboestruiken omgewisseld van plek. Die vond ik qua formaat mooier staan. Daarnaast heb ik alleen wat inrichting en aankleding toegevoegd.

Is er ook iets wat minder goed werkt?
Er is niets dat niet werkt! Ik ben echt nog net zo blij, zo niet blijer, als op de opnamedag.

Wat is je favoriete plek in de tuin en waarom?
Mijn favoriete plek (in de ochtendzon en op koude dagen onder mijn terrasverwarmer) is het beschutte plekje dat Martin heeft gemaakt. In de middag is het heerlijk vertoeven in de groene oase op het loungebed achterin de tuin.

Met dank aan Claudia Sondagh en Martine Hörchner

7 minuten
Geschreven door
Ted van Hooff
Datum