In maart was tuinspecialist Martin Stuger te gast bij Gert en Irene in Zwolle. Zij wilden graag kleiner wonen en minimaler leven, maar wel met een grote buitenplaats. Het werd een prachtige locatie in hartje Zwolle met groot dakterras. Echter bleek het dakterras lastig in te richten vanwege de harde wind en vele zon. Ze zochten beschutting maar wilden het mooie uitzicht over de Peperbus bewaren. Martin wist er wel raad mee en het resultaat was verrassend mooi! Hoe staat het dakterras van Gert & Irene er nu bij?

Wat leuk dat we weer even terug zijn in Zwolle! Zijn jullie nog steeds zo blij met het dakterras?
Ja, het dakterras bevalt super goed. Zodra de zon schijnt lopen we naar buiten en omgeven we ons in het groen. Daarbij worden we ook nog eens getrakteerd op een prachtig uitzicht over de mooie binnenstad van Zwolle. We kunnen met de tuinmeubelen schuiven dus er is altijd wel een plekje waar we kunnen zitten.

We wilden een bij- en vlindervriendelijke omgeving creëren in de stad

Hebben jullie zelf nog iets veranderd aan het dakterras?
Martin heeft mooie bakken gemaakt met veel groen en we wilden zelf ook nog wat meer kleur toevoegen. Vooral gekleurde bloemen vinden we mooi en we hopen dat we een bij- en vlindervriendelijk omgeving creëren in de stad. Via een vriendin kregen we de tip dat een familiebedrijf die met passie en liefde potplanten kweekt, door Corona maatregelen zo'n 75.000 planten per week vernietigen. Het familiebedrijf probeert nu de potplanten te verkopen aan particulieren, vandaar dat we de bakken aangevuld hebben met gerbera’s. Hopelijk draagt dit kleine steentje bij om te voorkomen dat er te veel planten worden vernietigd. Dat het een plant is die wel veel aandacht vraagt op ons dakterras nemen we graag voor lief. Nog meer redenen om naar buiten te gaan op ons eigen heerlijke dakterras. 

Dakterras van Gert en Irene 2

Is er ook iets wat minder goed werkt of waar je toch minder blij mee bent?
Het lekker beschut zitten en koffiedrinken op ons dakterras is wel verbeterd, maar blijft ook een uitdaging. De wind lijkt steeds om ons appartement te draaien, waardoor we regelmatig de bakken moeten verschuiven. Gelukkig zijn er wieltjes onder gemonteerd. 

Het geeft een heerlijk gevoel van geluk dat we zo van het buitenleven kunnen genieten
Gert en Irene

Wat is je favoriete plek op het dakterras?
Onze favoriete plek is de buitenkeuken, waar we ’s avonds lekker kunnen eten, de plantenbakken om ons heen gesitueerd. Dat geeft een heerlijk gevoel van geluk dat we zo intens van het buitenleven kunnen genieten. Heerlijk omgeven met fijn gezelschap, groen, kleur én bijen. Ultiem geluk!

Met dank aan Claudia Sondagh en Martine Hörchner

Geschreven door
Jill van Nek
Datum