BinnensteBuiten viert feest! Eind februari is de 1000e aflevering en daarom organiseren wij de Grote BinnensteBuiten Verkiezing. Kies jouw favoriete aflevering van buitenleven en stel je eigen uitzending samen.

Op deze pagina kan je alleen de afleveringen bekijken. Stemmen kan hier

1. Het pimpernelblauwtje

Marieke gaat in natuurgebied Moerputten op zoek naar het zeldzame pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje is sinds 1970 verdwenen uit Nederland, maar sinds de herintroductie in 1990 in de Moerputten in Noord-Brabant is hij weer terug en geldt de soort als een uiterst zeldzame standvlinder. Geniet mee!

Bekijk de video

Bekijk de video

2. De lepelaar op Schier

Vogelaar Camilla deed in haar studie biologie, onderzoek naar het broedgedrag van de lepelaar op Schiermonnikoog. Zelf komt ze regelmatig terug op Schier, maar nu zijn de kuikens wel heel hard gegroeid. Verwonder je over de oogverblindende plaatjes van de kwelder, de vogelkoloniën en de bijzondere lepelaar.

Bekijk de video

Bekijk de video

3. Verliefd op Vlieland

Camilla en Marieke zijn samen op Vlieland. Een unicum. Marieke laat Camilla kennismaken met het prachtige, veelzijdige waddeneiland en Camilla laat dé vogelaars-hotspot zien aan Marieke. Samen gaan ze op zoek naar de velduil, de lepelaar en verschillende steltlopers. En zeg nu zelf, wat is er nou fijner dan samen te genieten van de prachtige Nederlandse natuur?

Bekijk de video

Bekijk de video

4. Knap Kennemerland

Boswachter Marieke is in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ze neemt ons mee in dit diverse landschap, te beginnen bij de zee en het strand waar wind en zand vrij spel hebben. In dit ruwe open landschap heb je prachtige vergezichten. Meer naar het binnenland toe zie je de mensenhand terug. Daar zijn dan juist weer prachtige bossen en buitenplaatsen door ontstaan.

Bekijk de video

Bekijk de video

5. Drentse Heideschapen

Marianne van Duinkerken loopt het hele jaar door met haar 400 Drentse Heideschapen over het Balloërveld, in de buurt van Assen. Het Balloërveld is een nationaal landschap en moet om die reden beheerd worden. Marianne is al 17 jaar schaapherder en heeft al 45.000 kilometer in de benen, en dat terwijl ze schapen eigenlijk helemaal geen leuke dieren vindt.

Bekijk de video

Bekijk de video

6. Vogels in de Biesbosch

Vogelaar Camilla Dreef gaat op pad met Biesbosch-expert Thomas van der Es. In het najaar komen grote aantallen vogels, waaronder watervogels en reigers, op dit voedselrijke gebied af. Camilla en Thomas gaan varen in het voor Camilla onbekende gedeelte van het Nationaal Park bij Dordrecht. Op het water hoopt Camilla dicht bij koereigers te komen en de visarend te zien.

Bekijk de video

Bekijk de video

7. Magisch Bunderbos

Boswachter Marieke is in het Bunderbos. Een magisch en sprookjesachtig bos in het zuiden van Limburg. Dit is een langgerekt loofbos tegen de helling van het Maasdal en één van de mooiste bronbossen van Nederland. Overal waar je kijkt, ontspringen bronnen en stromen kleine beekjes waardoor een bijzonder landschap is ontstaan, zo mooi dat Marieke er op slag verliefd op wordt.

Bekijk de video

Bekijk de video

8. Op zoek naar de bever

Marieke is in de Millingerwaard. Met veel water is dit een topplek voor bevers. Marieke hoopt ‘m vandaag te spotten en gaat op pad met boswachter Daan die alles weet over dit grootste knaagdier van Europa. Wist je bijvoorbeeld dat doodsoorzaak nummer 1 onder bevers bomen zijn die ze zelf hebben om geknaagd en die ze vervolgens op zich krijgen? 

Bekijk de video

Bekijk de video

9. Zeldzame strandplevier

Camilla is in Oosterschelde en gaat op zoek naar de strandplevier. Ze hoopt dit mooie exemplaar aan het werk te zien op een prachtig strand in de Delta waar ze hun nestjes maken op de kale bodem. Met nog maar zo'n 120 paartjes staat deze vogel op de rode lijst voor bedreigde broedvogels.

Bekijk de video

Bekijk de video

10. Burlende damherten

Marieke is in boswachterij Westerschouwen. In dit grootste naaldbos van Zeeland woont een grote groep damherten. In de herfst gieren bij de mannetjes de hormonen door het lichaam. Er wordt gegraven, gesnoven en geburld. Wie wint het gevecht om de vrouwtjes?

Bekijk de video

Bekijk de video