Tot rust tussen bamboe

Aziatische tuinen zie je hier niet veel, maar wat zijn ze bijzonder. Met treurwilgen, watervallen, beekjes, bamboe en bijzondere stenen wanen we ons voor even in het prachtige Azië.

Drie-eenheid: prunus, den en bamboe

De Chinese tuin in Haren is één van de drie officiële Chinese tuinen in de wereld. Zodra je binnenstapt, zie je hoe bijzonder dit is. De prunus, de den en bamboe voeren hier de boventoon. Deze drie-eenheid staat voor de eerste bloei, kracht en souplesse. De duizenden steentjes op de vloer liggen in een bloemenmotief: een symbool voor voorspoed.

Een Oosterse achtertuin

Nadat Elke in India en Maleisië woonde, vond ze haar Nederlandse tuin toch ietwat kaal en saai. Ze schakelde BinnensteBuiten tuinexpert Martin Stuger in en die wist er wel raad mee. Hij toverde haar achtertuin om tot een groene oase met Oosterse invloeden.

Bonsai kunst afkijken in Japan

Toen Harry voor het eerst een bonsai boom zag, snapte hij niet dat een hele boom met zo’n dikke stam in een pot kon groeien. Het fascineerde hem zo erg, dat hij zelfs tien keer afreisde naar Japan. Daar dompelde hij zich onder in de Japanse tuinen en volgde zelfs een seminar over de kunst van bonsai. Hij nam de kennis mee naar huis en bouwde zijn eigen Japanse stenentuin in Amsterdam.

Landgoed met Japanse allure

Een geheime parel, deze Japanse tuin in Den Haag! Landgoed Clingendael heeft een prachtige tuin en dat levert een spectaculair plaatje op. Niet voor niets een rijksmonument sinds 2001: wat een harmonie en rust.  Helaas nu wegens het coronavirus gesloten, maar bij BinnensteBuiten kan je er toch van genieten!

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!