19 september 2017

De Ommuurde tuin

Zeventien jaar geleden ontdekt Esther Kuiler in het Gelderse Renkum de Ommuurde Tuin. Hier runt Esther aan biologische moestuin.
De Ommuurde tuin (107)

Video in het kort

Zeventien jaar geleden ontdekt Esther Kuiler in het Gelderse Renkum de Ommuurde Tuin. Koning Willem III en zijn tweede vrouw Emma vertoeven hier ooit, maar nu runt Esther er haar biologische moestuin. Naast 400 soorten groenten en fruit, staat in de moestuin een perenboom met een grote historische waarde!

 

Esther heeft een heerlijk recept gemaakt met de courgettebloemen.

Gevulde courgettebloemen uit de oven

  • Pluk per persoon in de ochtend een mooie vrouwelijk courgettebloem, check dat er geen insecten inzitten en borstel met een paddestoelen borstel evt. zand er heel voorzichtig af.
  • Kies een lekkere zachte verse geitenkaas en meng daar fijngehakte kruiden zoals paarse basilicum, tijm, Chinese bieslook en wat zout en zwarte peper naar smaak doorheen.
  • Doe het zachte kaasmengsel in een spuitzak en vul de bloemen voor 2/3e. Draai hierna de bloemen voorzichtig dicht. Leg de bloemen op een bakpapier, bestrijk ze met olijfolie en gril ze in de oven ongeveer 10 minuten tot de lichtbruin zijn vanboven.
  • Serveer ze warm met wat vers brood erbij en strooi er wat achtergehouden kruiden over voor de presentatie.

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!