Wandelen bij Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld
Gebied
Utrecht
Afstand
6 km
Type
Groen erfgoed
Gemiddelde waardering
38 personen

Op dinsdag 1 september neemt boswachter Marieke Schatteleijn je mee op een virtuele wandeling over het landgoed van Kasteel Groeneveld. Ze wandelt door de Engelse landschapstuin, langs mooie vijverpartijen en de prachtige moestuin die nu volop in bloei staat. Door de 3D audio ervaring is het net of je er zelf bij bent. Kijk mee door de ogen van Marieke en waan je voor even op buitenplaats Kasteel Groeneveld. Wil je de wandeling zelf nog eens echt lopen? Download dan deze route en ga op op pad.

Een complete beleving van een oud landgoed

Boswachter Paul Suurmond: “Een landgoed waar alle elementen van vroeger nog bewaard zijn, op de Utrechtse Heuvelrug vind je het nog. Tijdens deze wandeling ervaar je dan ook alles van een compleet landgoed. Van het buitenhuis tot de bijbehorende koetshuizen, boomgaard, vijverpartijen en de ijskelders.

De moestuin is mijn favoriet. Die is bij de meeste landgoederen verdwenen, maar is hier nog in gebruik. Wandelend door de aangrenzende boomgaard zie je twintig verschillende soorten appelbomen met verdwenen rassen als de sterappel. In de kruidentuin groeit lavendel en marjolein en in de bloementuin vind je honderden bloemensoorten.

De herfst is echt hét moment om over dit boswachterspad te wandelen. Het hele landgoed staat vol met verschillende soorten oude bomen die de mooiste verkleuringen laten zien. De bomen zijn dik honderd jaar oud, monumenten op zich. In het dode hout vind je bijna alle soorten spechten en in de toppen van de markante bomen zitten reigers.”

Route

Startpunt:
Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
Routekleur:
Rood
Toegankelijkheid:
Rolstoeltoegankelijk, honden toegestaan
 1. 1

  Kasteel Groeneveld is een buitenhuis uit de 18e eeuw.

  Kasteel Groeneveld
 2. 2

  De tulpenbomen zijn uniek voor het landgoed. 

  Tulpenbomen
 3. 3

  De zelfgegraven vijverpartijen laten zien hoe groot het landgoed precies is. 

  Vijverpartijen kasteel groenveld
Veel plezier!

Wat vond je van de wandeling?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!