Wandelen in het Hart van Drenthe

Hart van Drenthe
7 min
Gebied
Drenthe
Afstand
7,3 km
Type
Gemiddelde waardering
34 personen
Boswachter Marieke Schatteleijn hoopt dat iedereen zijn zintuigen uitbuit in de kerstvakantie. Een wandeling buiten is daar bij uitstek geschikt voor. Omdat kerst voor haar ook gaat om familie en vrienden, heeft zij vogelaar Camilla Dreef uitgenodigd met haar mee te wandelen door de natuur in het Hart van Drenthe. De een weet alles over de natuur, de ander weet alles over vogels: een geval van een plus een is drie.

Rond de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo ligt een robuust natuurgebied, het Hart van Drenthe. 5000 hectare aaneengesloten natuur, met gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken. En elk moment van de dag is het er anders; de mystiek van zon en nevel, de geur van alles wat groeit en bloeit, de afwisseling van open vennen en donker bos… En het gevoel dat je soms de natuur voor jezelf hebt.

Hier, in het Hart van Drenthe, kun je het wildernisgevoel beleven. Je kunt het gebied te voet en op de fiets verkennen. Er zijn een aantal vaste routes en je kunt ook je eigen weg zoeken door de nieuwe wildernis. En er zijn volop mogelijkheden om in de natuur te overnachten, zowel voor groepen als voor individuele kampeerders.

Route

Startpunt:
P-plaats Zandspeelplaats
Elperweg
9444 PK Grolloo
Routekleur:
Rood
Toegankelijkheid:
Honden toegestaan
 1. 1

  Ben je een weekendje in Drenthe en wil je zoveel mogelijk zien? Pak dan de fiets en ontdek de natuur op deze manier!

  Fietsen door Drenthe
  © Staatsbosbeheer
 2. 2

  Is het warm en zoek je verkoeling? In Drenthe zijn verschillende waterpoelen waar je aan het strand kan liggen!

  Strand van Drenthe
  © Staatsbosbeheer
 3. 3

  Deze veenpluis groeit op vochtige, zure grond, zoals heide en veen. Hij is plaatselijk vrij algemeen in Drenthe, de Kempen en de Ardennen.

  Veenpluis Drenthe
  © Staatsbosbeheer
Veel plezier!

Wat vond je van de wandeling?

Deze wandeling wordt aangeboden door Staatsbosbeheer.

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!