Je bent nergens zo lekker weg als op de Wadden. Je stapt op de boot en waant je in het buitenland. En je scoort hoog op de eco-lat voor reizen, want de trein, auto of boot doen het beter dan het vliegtuig.
Koeien op Terschelling | Foto: Pixabay

Opzoek naar dieren

De dieren op Terschelling werken als een magneet op Maarten Sjoers. Hij is daar een groot deel van zijn tijd in de natuur te vinden. Dan rijdt hij met zijn elektrische auto door het bos en de duinen op zoek naar alles wat op het eiland leeft. Laat je inspireren door zijn eco-eilandsafari! 

Bekijk de video

Zeehonden uitzetten

Denk je aan Texel, dan denk je aan zeehonden. In Ecomare vangen de dierenverzorgers zoals Lisanne kwetsbare zeehonden en vogels op. Ze sterken aan en vliegen straks weer uit. Altijd een bijzonder moment als je zolang voor de beestjes hebt gezorgd zegt ze. 

Bekijk de video

Oesters van de bodem

Op de Wadden kan je lekker fietsen en wandelen, maar wat dacht je van wadlopen opzoek naar oesters, mosselen en kokkels? Een oeroud ambacht, om met de hand deze lekkere schelpjes te vangen. Chef-kok Leon Mazairac haalt natte voeten en de vangst belandt natuurlijk op zijn bord. 

 

Bekijk de video

Spot de lepelaar

Het is het kleinst bewoonde Friese schiereiland van de Wadden: Schiermonnikoog. Zeker een bezoekje waard nu je van vogelaar Camilla Dreef hoort hoe je hier de lepelaar kan spotten. Zij onderzocht het broedgedrag van deze prachtige vogel hier al tijdens haar studie.

Bekijk de video
Lepelaar | Foto: Pixabay

Op pad met de boswachter

Op Vlieland rijden bijna geen auto's, dat is pas duurzaam! Als toerist moet je het dus echt doen met de fiets of op de benenwagen. Geen probleem en met deze prachtige rondleiding van boswachter Bertwin Bergman weet je de mooiste plekjes op het eiland zo te vinden. 

Bekijk de video