Elk seizoen kent andere planten en bloemen, en dus zien tuinen er in de winter weer compleet anders uit. Vogels, hulst maar ook kleur: wij zetten de leukste wintertuinen voor je op een rij.

De Drentse vogeltuin

Houd je ook zo van vogels in je tuin? Vogelexpert Camilla Dreef neemt je mee naar een vogeltuin in Drenthe. Ze geeft je tips hoe je meer vogels in je tuin kan ontvangen, zodat jij helemaal klaar bent voor de winter!

Bekijk de video

De winterse tuinen van abdij Rolduc

Tijdens een winterse wandeling door de tuinen van Rolduc in Zuid-Limburg kom je prachtige hulst, maretakken en bosrank tegen. Een mooie plek om tot rust te komen en te genieten van de winterse sfeer die er in de tuinen en bossen hangt.

Bekijk de video

Siergrassentuin

Ook in de winter kunnen tuinen kleurrijk zijn. In het Friese Jistrum staat de indrukwekkende Jakobstuin die het hele jaar verandert. Tot februari staat hij vol met kleurrijke siergrassen. Door de bloemenzee lijkt het net een schilderij. 

Bekijk de video

Oorspronkelijke indeling wintertuin

Ontdek hoe de authentieke indeling is teruggebracht op het boerenerf in Friesland. In de winter zie je goed wat gesnoeid moet worden en dus is er altijd wel wat te doen in de tuin van deze oude boerderij. Al zin om je handen uit de mouwen te steken?

Bekijk de video