33 minuten

Aflevering in het kort

Ilse en Frederik stuiten op een oud vissershuisje met zicht op het Markermeer. Hier bouwen ze een nieuw vissershuisje, eigentijds en heel duurzaam. * Chef-kok Sharon dompelt zich onder in de oosterse keuken. Ze maakt een bulgur met gebrande tomaten, een halloumi-spies en knoflookyoghurt. * In Nijkerkerveen ligt de waterrijke kunsttuin van Tineke en Ron, waar Oost en West samen komen. De koikarpers, pagodes, bijzondere coniferen en zelfgemaakte kunst vormen een verrassend tafereel. * Na je dood geen afval worden, maar compost, dit is het uitgangspunt van Bobs 'levende doodskist'. Marieke Eyskoot wil alles weten over deze duurzame innovatie.

In deze aflevering

Design vissershuisje Uitdam
Kijken

Design vissershuisje Uitdam

Bulgur met haloumi
Recepten

Bulgur salade met gegrilde halloumi, aubergine, tomaat en yoghurt dip

Waterrijke kunsttuin Nijkerkerveen
Kijken

Waterrijke kunsttuin Nijkerkerveen

Doodskisten van Mycelium
Kijken

Doodskisten van Mycelium