1 november 2022
Een ecovissershuisje, Sharon maakt bulgur met een halloumi-spies, een waterrijke kunsttuin en innovatieve duurzame doodskisten.
Aflevering in het kort
Ilse en Frederik stuiten op een oud vissershuisje met zicht op het Markermeer. Hier bouwen ze een nieuw vissershuisje, eigentijds en heel duurzaam. * Chef-kok Sharon dompelt zich onder in de oosterse keuken. Ze maakt een bulgur met gebrande tomaten, een halloumi-spies en knoflookyoghurt. * In Nijkerkerveen ligt de waterrijke kunsttuin van Tineke en Ron, waar Oost en West samen komen. De koikarpers, pagodes, bijzondere coniferen en zelfgemaakte kunst vormen een verrassend tafereel. * Na je dood geen afval worden, maar compost, dit is het uitgangspunt van Bobs 'levende doodskist'. Marieke Eyskoot wil alles weten over deze duurzame innovatie.
In deze aflevering
Design vissershuisje Uitdam
Bulgur salade met gegrilde halloumi, aubergine, tomaat en yoghurt dip
Waterrijke kunsttuin Nijkerkerveen