Een authentiek Limburgs vakwerkhuis dat volledig is gerenoveerd, chef-kok Rosah wordt verrast door de smaak van eetbare rozen en rietsigaren blijken een uitstekende grondstof voor duurzaam textiel.
34 minuten
Aflevering in het kort
Wiel en Rianne wonen in een typisch Limburgs vakwerkhuis in Mechelen. Wiel heeft eigenhandig het eeuwenoude huis opgeknapt met oude materialen en heel veel doorzettingsvermogen. * Chef-kok Rosah is in Biervliet, waar rozenkweker Hans als enige in Nederland biologische tuinrozen kweekt. Zijn rozen zijn naast een prachtige verschijning ook een bijzondere delicatesse. * Marieke Eyskoot gaat met ontwerper Iris naar een testveld voor natte landbouw. Het telen van planten die met hun voeten in het water groeien en niet in de aarde, is goed tegen droogte en verzakking. Iris ziet kansen voor de rietsigaar, waar ze duurzaam textiel van kan maken.
In deze aflevering
Kijken
Dit huis is helemaal opgeknapt met oude materialen