34 minuten

Aflevering in het kort

Wiel en Rianne wonen in een typisch Limburgs vakwerkhuis in Mechelen. Wiel heeft eigenhandig het eeuwenoude huis opgeknapt met oude materialen en heel veel doorzettingsvermogen. * Chef-kok Rosah is in Biervliet, waar rozenkweker Hans als enige in Nederland biologische tuinrozen kweekt. Zijn rozen zijn naast een prachtige verschijning ook een bijzondere delicatesse. * Marieke Eyskoot gaat met ontwerper Iris naar een testveld voor natte landbouw. Het telen van planten die met hun voeten in het water groeien en niet in de aarde, is goed tegen droogte en verzakking. Iris ziet kansen voor de rietsigaar, waar ze duurzaam textiel van kan maken.

In deze aflevering

Dit huis is helemaal opgeknapt met oude materialen
Kijken

Dit huis is helemaal opgeknapt met oude materialen

Eetbare rozen in Biervliet
Kijken

Eetbare rozen in Biervliet

Duurzaam textiel van rietsigaren
Kijken

Duurzaam textiel van rietsigaren

Scones met verse saus van rozen en frambozen
Recepten

Pistache scones met zelfgemaakte rozenjam