3 minuten

Pistache scones met zelfgemaakte rozenjam

Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een heerlijke jam van frambozen en rozen. Die smaken gaan goed samen met de scones, waar pistache in zit. Ga jij dit feestelijke baksel maken?

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de jam:
    125 gr
    frambozen
  • 75 gr
    geleisuiker
  • 50 gr
    eetbare rozen
  • 1 tl
    citroensap
  • Voor de scones:
    30 gr
    gezouten roomboter
  • 4 gr
    bakpoeder
  • 40 gr
    gemalen pistache pasta
  • 125 gr
    bloem
  • 25 gr
    suiker
  • 65 ml
    karnemelk
  • 1/2
    ei voor het beslag
  • 1/2
    ei voor het bestrijken
  1. Voor de jam: spoel de frambozen en de rozen schoon in koud water en plaats beide in een kleine, diepe pan. Zet op laag vuur. 

  2. Voeg de geleisuiker toe zodra de frambozen zacht zijn. Laat zachtjes pruttelen, maar roer regelmatig. Laat vijf minuten koken en voeg dan het citroensap toe.

  3. Je kunt ervoor kiezen om de jam te pureren of de rozenbladeren zichtbaar te houden. 

  4. Ga verder met de scones. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng met de bloem, het bakpoeder, suiker en zout tot een kruimelige massa.

  5. Voeg in delen de karnemelk toe. Voeg dan het halve ei en de pistache pasta toe. Zorg ervoor dat je het deeg kruimelig houdt. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast om te rusten.

  6. Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2cm. Steek uit met een kleine steker van 5cm breed en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de scones.

  7. Bestrijk elke scone met een geklutst ei en bak de scones 8 minuten in de oven. Serveer met de jam van framboos en rozen. 

  8. Geniet van de scones!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink