25 minuten

Aflevering in het kort

In Utrecht woont Marianne Nobels in een uniek pand. Ze leerde in het kraakhuis, waar ze als student woonde, om veel dingen zelf te maken. Die kennis neemt ze mee als ze een groot huis koopt dat helemaal opgeknapt moet worden. Zo heeft ze zelf de keuken gebouwd en is er bijna niets dat niet door haar creatieve handen is aangeraakt. Want wie heeft er nu een 'bewegende' muur of zelf een mozaïek van een slang in de keukenvloer gelegd? * Chef-kok Ramon Brugman maakt een Bretonse vissoep. De vissoep is rijkgevuld met onder andere verse mosselen en visfilet. Zelfs de bouillon wordt eigenhandig gemaakt. * De heide is beroemd om de paarse bloei aan het einde van de zomer. Het paars hangt op haar hoogtepunt als een intense gloed over de heidevelden. Helaas is de intense paarse kleur steeds korter te zien door de klimaatveranderingen, met steeds meer extreem droge perioden en korte, hevige regenval. Maar boswachter Marieke Schatteleijn laat zien wat er allemaal wordt gedaan om de prachtige heide te behouden.

In deze aflevering

Recepten

Bretonse Vissoep

Kijken

Uniek pand in Utrecht

Kijken

Heide op de Veluwe