Bretonse Vissoep

chef-kok
Ramon Brugman
bretonse vissoep (130)
7 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Gemiddelde waardering
17 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een Bretonse vissoep. De vissoep is rijkgevuld met onder andere verse mosselen en visfilet. Zelfs de bouillon wordt eigenhandig gemaakt.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Bouillon
    1 kg
    visgraten/koppen
  • 2
    uien
  • 3
    tenen knoflook
  • 1
    wortel
  • 1
    bleekselderij
  • 1
    prei
  • 1
    venkel
  • 3
    tomaten
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    glas witte wijn
  • 1/2
    bos tijm
  • 2
    blaadjes laurier
  • water
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Soep
    250 g
    visfilet (zeebaars, rode poon, schelvis)
  • 500 g
    mosselen
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 2
    aardappelen
  • 1
    tomaat
  • 1
    prei
  • ½ selderij
  • 1
    venkel (enkel het groen)
  • 1/2
    bos peterselie
  • 1/2
    bos bieslook
  • Olijfolie
  • zout en peper
  1. 1

    Begin bij het maken van de bouillon. Snij de uien en knoflook en zet deze aan met een beetje olijfolie.

  2. 2

    Snij alle groenten fijn en fruit deze aan. Voeg de paprika poeder toe en blus het af met de witte wijn.

  3. 3

    Leg vervolgens hier de visgraten op en alle kruiden. Zet het geheel op met koud water en breng net niet aan de kook. Visbouillon mag niet helemaal koken. Laat het maximaal 30 minuten trekken.

  4. 4

    Zeef de bouillon en zet het even weg voor de soep.

  5. 5

    Voor de soep snij je de ui en knoflook fijn en fruit dit aan in een grote pan (soeppan) met een beetje olijfolie.

  6. 6

    Voeg hier de mosselen aan toe en schud ze om.

  7. 7

    Snij de aardappelen tomaat, prei selderij en groen van de venkel fijn.

  8. 8

    Als de mosselen gaar zijn haal je de mosselen uit de pan en voeg je alle fijn gesneden groenten en kruiden aan de pan toe. Giet hier de visbouillon overheen en breng het aan de kook.

  9. 9

    Breng de visfilets op smaak met peper en zout en bak in een koekenpan met een beetje olijfolie.

  10. 10

    Hak het groen van de peterselie en bieslook fijn.

  11. 11

    Prak de aardappels een beetje fijn zodat de soep binding krijgt.

  12. 12

    Leg de vis en mosselen in een diep bord en giet hier de bouillon er overheen. Maak af met de verse kruiden.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!