donderdag

Aflevering van
15 oktober 2015

Chefkok Ramon kookt mosselen in een oosters sausje. We kijken binnen bij een uniek huis in de duinen, met uitzicht op zee! En we gaan langs bij een moestuin die alleen per boot bereikbaar is.
Afl 9 natuur
24 min

Aflevering in het kort

Woon je in de duinen van Bergen aan Zee? Dan wil je vanuit je huis natuurlijk wel de zee zien! Daarom besloten Maarten en Jetty hun huis afwijkend in te delen. Met een badkamer op de begane grond, de keuken en slaapkamer in één open ruimte op de eerste verdieping en de woonkamer op de tweede verdieping. Zo genieten ze volop van alle seizoenen en de natuur. Heidi is een bevlogen moestuinvrouw. Samen met haar vader heeft ze twee akkers in het Oosterdelgebied in Broek op Langedijk. Dit heette vroeger 'Het duizend eilandenrijk'. Ook haar akkers zijn nog altijd alleen per boot bereikbaar. En chef-kok Ramon Brugman kookt een snelle maaltijd: mosselen in oosters sausje. Jammie!

Meer inspiratie?

  • 5x avontuurlijk wonen

    Niet iedereen wil wonen in een appartement of rijtjeshuis. Deze avontuurlijke bewoners maken het zichzelf graag moeilijk. Ze weten van een kerk, zwembad of zelfs een oude watertoren een eigen plek te maken.
  • Knusse balkons

    Het is lekker weer! Tijd om je balkon op te gaan. Heb je weinig ruimte of veel schaduw? Geen nood! Tuin- en balkon expert Martin laat je zien hoe daar toch een groene oase van kan maken.  

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!