Snelle maaltijd: mosselen in een oosters sausje

chef-kok
Ramon Brugman
ramon
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
31 personen

Het is tijd voor mosselen! Chef-kok Ramon maakt een heerlijke pan verse mosselen. Bereid met een oosters tintje: Indiase curry, verse koriander en safraan. Benieuwd naar het recept? Bekijk het onderaan deze pagina.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 2 kg
    mosselen
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    ui
  • 1
    prei
  • 1
    wortel
  • 1
    bleekselderij
  • 1
    bosje bosui
  • 1
    chilipeper
  • 1
    limoen
  • 1
    scheut vissaus
  • koriander
  • peterselie
  • 1
    scheut kokosmelk
  • pandanrijst voor vier personen
  • 1/2 el
    kurkuma
  • saffraan
  • zout

Bereiding

  1. 1

    Spoel de mosselen goed, net zolang totdat het water helemaal schoon kleurt. Zodat er geen zand of andere resten meer achterblijven. De mosselen die naar boven komen drijven zijn niet goed en moeten eruit worden gehaald. Deze kun je niet eten!
     

  2. 2

    Zet een pan op voor de rijst. Snipper een halve ui en snij een teentje knoflook fijn. Fruit dit even aan in wat olie. Doe er dan de kurkuma bij en roer door.
     

  3. 3

    Nu kan de rijst er bij. Roer het geheel goed door tot de rijst begint te glimmen. Dan kan er kokend water bij tot het onder staat, samen met 4 tot 5 saffraandraadjes. Is het vocht opgenomen? Dan laat je de rijst nog 10 minuten nagaren.

  4. 4

    Schil de wortel en snij in kleine stukjes. Gebruik het witte deel van de prei en snij dat ook in kleine stukjes. Net als de bleekselderij en de bosui. Snij ook nog de knoflook en de resterende halve ui fijn.
     

  5. 5

    Zet een tweede pan op hoog vuur. Fruit in wat olie de ui en knoflook. Snij de chilipeper in stukjes en voeg deze samen met de fijngesneden groenten bij de ui en knoflook. Laat dit even bakken en doe dan de mosselen erbij, met een scheut vissaus, een scheut kokosmelk en het sap van de limoen.
     

  6. 6

    Snij de koriander en peterselie even door, dit hoeft niet heel fijn. Voeg het bij de mosselen en de deksel kan erop. Laat het 5-8 minuten garen tot de mosselen open gaan. Doe dit niet te lang.
     

  7. 7

    Serveer de rijst apart van de mosselen, met een partje limoen erbij. Drink er witte wijn of een lekker biertje bij!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!