Recept: Snelle maaltijd: mosselen in een oosters sausje

15 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 12 stemmen)
Stilstaand beeld van Snelle maaltijd: mosselen in een oosters sausje

Het is tijd voor mosselen! Chef-kok Ramon maakt een heerlijke pan verse mosselen. Bereid met een oosters tintje: Indiase curry, verse koriander en safraan.

Benieuwd naar het recept? Bekijk het onderaan deze pagina.

4 personen

Ingrediënten voor Snelle maaltijd: mosselen in een oosters sausje

2 kg Mosselen
2 tenen Knoflook
1 Ui
1 Prei
1 Wortel
1 Bleekselderij
1 bosje bosui
1 Chilipeper
1 limoen
1 scheut vissaus
koriander
peterselie
1 scheut kokosmelk
Voor 4 personen aan pandanrijst
Halve el kurkuma
saffraan
zout

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

  Spoel de mosselen goed, net zolang totdat het water helemaal schoon kleurt. Zodat er geen zand of andere resten meer achterblijven. De mosselen die naar boven komen drijven zijn niet goed en moeten eruit worden gehaald. Deze kun je niet eten!
   

 2. 2

  Zet een pan op voor de rijst. Snipper een halve ui en snij een teentje knoflook fijn. Fruit dit even aan in wat olie. Doe er dan de kurkuma bij en roer door.
   

 3. 3

  Nu kan de rijst er bij. Roer het geheel goed door tot de rijst begint te glimmen. Dan kan er kokend water bij tot het onder staat, samen met 4 tot 5 saffraandraadjes. Is het vocht opgenomen? Dan laat je de rijst nog 10 minuten nagaren.

 4. 4

  Schil de wortel en snij in kleine stukjes. Gebruik het witte deel van de prei en snij dat ook in kleine stukjes. Net als de bleekselderij en de bosui. Snij ook nog de knoflook en de resterende halve ui fijn.
   

 5. 5

  Zet een tweede pan op hoog vuur. Fruit in wat olie de ui en knoflook. Snij de chilipeper in stukjes en voeg deze samen met de fijngesneden groenten bij de ui en knoflook. Laat dit even bakken en doe dan de mosselen erbij, met een scheut vissaus, een scheut kokosmelk en het sap van de limoen.
   

 6. 6

  Snij de koriander en peterselie even door, dit hoeft niet heel fijn. Voeg het bij de mosselen en de deksel kan erop. Laat het 5-8 minuten garen tot de mosselen open gaan. Doe dit niet te lang.
   

 7. 7

  Serveer de rijst apart van de mosselen, met een partje limoen erbij. Drink er witte wijn of een lekker biertje bij!

Eet smakelijk!