Een zelfgebouwd duurzaam appartementencomplex aan het IJ, chef-kok Leon proeft de lokale specialiteiten van het Belgische Hasselt, waar hij ook mee kookt en de moestuin van Kasteel Ammersoyen.
33 minuten
Aflevering in het kort
Als antwoord op de woningnood nam de Amsterdamse Mireille het heft in eigen handen en begon samen met een bevriende architect aan een zelfbouwproject. Zo creëerden ze aan het water een duurzaam appartementencomplex; een unieke mini-samenleving mèt groen dak. * Chef-kok Leon laat ons kennismaken met zijn geliefde België, want bij de zuiderburen is Leons liefde voor het koken ontstaan. Hij is in Hasselt om zich onder te dompelen in de lokale specialiteiten. * Stap de moestuin van kasteel Ammersoyen binnen en je maakt een reis terug in de tijd. Hier groeien planten die niet alleen mooi waren, maar vooral nuttig.
In deze aflevering
Kijken
Een zelfgebouwd duurzaam appartementencomplex aan het IJ
Kijken
Chef-kok Leon proeft de lokale specialiteiten van het Belgische Hasselt