donderdag

Aflevering van
2 januari 2020

Jorn en Anneloes bouwen voor slechts 5000 euro in Culemborg een zelfvoorzienend huis van recyclemateriaal en Paulien en Carlo bouwen een tiny house in de wijk Minitopia in Den Bosch.
Woonspecial
49 min

Aflevering in het kort

De huizenmarkt is al tijden overbelast en er is een groot tekort aan betaalbare woningen. Het ziet er ook niet naar uit dat de woningnood in Nederland op korte termijn kan worden opgelost. Vooral starters, maar ook mensen met een modaal inkomen, hebben grote moeite om een betaalbaar huis te kopen. Steeds meer mensen zoeken daarom hun eigen creatieve weg om zelf een huis te bouwen. Vaak met minimale middelen en zo duurzaam mogelijk. We volgden de afgelopen jaren twee stellen die hun eigen huis op eigen wijze vormgeven. * Jorn en Anneloes bouwen voor slechts 5000 euro in Culemborg een zelfvoorzienend huis van recyclemateriaal. Een huis van afgedankte kantoorunits, van leem en stro, met tweedehands spullen en veel innovatieve toepassingen. Een uitdagend experiment, ook voor hun kinderen Sofie en Tao, omdat de bouwvergunning constant als een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt. Mogen ze hun huis ook echt gaan bewonen? * Paulien en Carlo bouwen een tiny house in de wijk Minitopia in Den Bosch. Op een oude milieustraat van de gemeente verrijst een experimenteel duurzaam wijkje met zelfontworpen en zelfgebouwde tiny houses, die er maximaal vijf jaar mogen staan. Paulien en Carlo willen in drie maanden tijd een zogenaamde kaswoning neerzetten voor slechts 25.000 euro. Gaat ze dit lukken?

Meer inspiratie?

  • 5x avontuurlijk wonen

    Niet iedereen wil wonen in een appartement of rijtjeshuis. Deze avontuurlijke bewoners maken het zichzelf graag moeilijk. Ze weten van een kerk, zwembad of zelfs een oude watertoren een eigen plek te maken.
  • Vrolijke voorjaarsbloeiers

    Wanneer je slim plant geniet je het hele voorjaar van een bloementapijt. Dat kunstje kijken we nog af bij de Friese adel van vroeger. Zij floreerden in de 12e eeuw al door hun stinzentuinen vol vroegbloeiende bol- en knolgewassen.

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!