woensdag

Aflevering van
20 december 2017

Alain maakt voor het BB-kerstmenu als hoofdgerecht gelakte kip en met kerstverlichting is Ampie's berg in zijn tuin spectaculair te noemen.
Aflevering 171
24 min

Aflevering in het kort

In de week voor kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het kerstmenu. De gangen zijn ook los te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal. Culinair expert Alain Caron is in Ens in Flevoland bij biodynamische boer Krispijn van den Dries. Hij heeft prachtige groenten liggen, waarmee Alain zijn hoofdgerecht van gelakte kip garneert. Het is 1963 als Ampie en zijn vrouw Batje op een tiendaagse reis naar Oostenrijk gaan. De bergen, de natuur, Ampie wordt er meteen verliefd op. Als hij in 1964 zijn huis in 't Harde koopt, maakt hij zijn droom waar en bouwt een stukje Oostenrijk in Nederland. Een van de meest bijzondere tuinen van Nederland ziet er nóg spectaculairder uit als de hele berg en tuin in de kerstverlichting gehuld zijn. Een ongeëvenaarde kersttuin in eigen land.

Meer inspiratie?

  • Lekker veggie

    Op zoek naar snelle, gezonde en smaakvolle vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten!
  • Natuurlijk licht in huis

    Wil jij meer licht in huis in de winter? Wij zetten enkele tips op een rij om de donkere dagen lichter te maken.
  • Magische winterwandelingen

    Bij het haardvuur kruipen met warme chocomel, dat is winters genieten. Zéker na een koude natuurwandeling!

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!