25 minuten

Aflevering in het kort

Met: Jan en Barbara hebben in Lauwersoog een stuk wad, waar ze met netten dagelijks op milieuvriendelijke manier zeekrabben vangen. Als het wad droogvalt, kan je niet op het slik lopen want dat werkt net als drijfzand. Dan gebruiken ze sliksledes. Alain Caron mag meehelpen de vangst binnen te halen, om er vervolgens natuurlijk iets heerlijks mee te bereiden. En we waren al eens op bezoek bij Wim Pastoor en Annie Beukema, in hun 19e eeuwse boerderij in Zuidhorn. Maar naast het oorspronkelijke interieur van hun huis, is ook de gigantische tuin teruggebracht in de neoclassicistische stijl van begin 19e eeuw. Wat groeit er op zo'n historisch landgoed?

In deze aflevering

Met sliksledes het wad op

Met sliksledes het wad op

Buitenleven

Tuin van landgoed Pabema

Recepten

Visschotel met een saus van strandkrabben

Doen

Van oud koekblik naar lamp