woensdag

Aflevering van
23 maart 2016

Léon Mazairac ontmoet een gepassioneerde kaasmaker en Marieke spot haar eerste Grevelingen zeehond. De meest luie in Nedederland.
58 natuur
24 min

Aflevering in het kort

De grijze zeehond in de Grevelingen wordt ook wel de ‘luie zeehond’ genoemd. Doordat hier een kleiner verschil is in getijden, kan hij, als hij wil, de hele dag in het zonnetje liggen. Het is koud, maar zonnig genoeg om er een aantal te zien. Boswachter Marieke gaat er met collega William op af: over het heldere Grevelingenwater. Chef-kok Léon Mazairac ontmoet een gepassioneerde kaasmaker die Italiaanse bergkazen maakt in de Lopikerwaard. Af en toe wordt hij bijgepraat door zijn Italiaanse vriend, maar de Taleggio kazen van Rutger zijn volledig geproduceerd met Nederlandse ingrediënten; waarvan de belangrijkste wel passie is!

Meer inspiratie?

  • Lekker veggie

    Op zoek naar snelle, gezonde en smaakvolle vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten!
  • Natuurlijk licht in huis

    Wil jij meer licht in huis in de winter? Wij zetten enkele tips op een rij om de donkere dagen lichter te maken.
  • Magische winterwandelingen

    Bij het haardvuur kruipen met warme chocomel, dat is winters genieten. Zéker na een koude natuurwandeling!

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!