Twee soorten toast met puur geserveerde bergkazen

chef-kok
Leon Mazairac
Oudwijker kaas
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
3 personen

Leon is op bezoek bij een gepassioneerde kaasmaker. Hier maakt hij natuurlijk iets lekkers bij.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Zuurdesembrood in de oven getoast met kaas, truffel, olijfolie en bietenblad
    brood (bijvoorbeeld een rond boerenbrood)
  • kaas (bijvoorbeeld Taleggio of Toma kaas)
  • zwarte truffel (geen truffelpasta of olie dat is niet zo lekker)
  • bietenblad
  • olijfolie
  • Toast met kaas, bronzen venkel & klaverzuring, oude balsamico en piccalilly
    brood
  • kaas (bijvoorbeeld Taleggio of Toma kaas)
  • zoetzure sjalot
  • balsamicoazijn
  • piccalilly
  • olijfolie
  • oxalis of klaverzuring
  • bronzen venkel
  1. 1

    Zuurdesembrood: verwarm de oven voor op 180 graden. Snij dunne plakken van het brood. Doe daar wat dunne plakken van de kaas op en zet dit in de voorverwarmde oven. Haal dit er weer uit als de kaas een beetje gesmolten is. Rasp er wat van de zwarte truffel overheen en gebruik als garnering wat olijfolie of bietenblad.

  2. 2

    Toast met bronzen venkel: verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd dunne plakken van het brood. Doe daar wat dunne plakken van de kaas op en zet dit in de voorverwarmde oven. Haal dit er weer uit als de kaas een beetje gesmolten is. Doe er kleine stukjes op van de zoetzure sjalot. Schenk er een klein beetje balsamicoazijn, piccalilly en olijfolie overheen en leg er als laatste wat klaverzuring of bronzen venkel op.

  3. 3

    Serveer dit met een glas artisanaal bier of een glas krachtige witte wijn.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!