donderdag

Aflevering van
28 januari 2016

Boswachter Marieke brengt een bezoek aan het prachtige Terschelling, we kijken binnen bij een huis dat vast gebouwd is aan een museum, en chef-kok Sharon maakt quesadillas.
19afl
25 min

Aflevering in het kort

Boswachter Marieke verlaat het vasteland en brengt een bezoek aan het grootste Friese waddeneiland Terschelling, een eiland met een enorme variatie aan natuur. Terschelling bestaat voor 80% uit duinen. De wind raast over het hele eiland en heeft bij de Noord-West duin een ongelofelijk diep gat van 25 meter geslagen. En zal je net zien dat het uitzonderlijk windstil is wanneer Marieke er is! Wonen in een museum? Voor Jan Verschoor en zijn partner Rob is het heel normaal. Ze wonen in het oudste huis van Amstelveen dat ze volledig opgeknapt hebben en dat inmiddels doorloopt in een eraan vast gebouwd museum. Museumbezoekers hebben soms niet door dat ze een woonhuis binnen lopen. Ze nemen dan plaats op mijn bank om naar de kunst te kijken en dat mag. Chef-kok Sharon maakt een van haar eigen favoriete gerechten: quesadillas met zelfgemaakte guacamole. Lekker om te variƫren met de vulling van de quesadillas.

Meer inspiratie?

  • Moestuinier erop los!

    Groente en fruit uit je eigen tuin, er is niets lekkerders! Een moestuin is helemaal in en kan altijd, zelfs op je balkon. BinnensteBuiten is al vaak te gast geweest bij verschillende moestuinen. Hieronder een greep uit onze collectie.

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!