29 april 2019
                    
                
                                  
                    
                      Een voormalige bediendenwoning in Zierikzee, Sharon maakt spaghetti met vis en witte wijn-roomsaus en een bijzondere boomgaard in Amsterdam.
                    
                   
                
                                               
             
           
               
      
                  
     
       
 
  
  
    
          
        
                      
Aflevering in het kort
                    Drie jaar geleden kopen Luuk en Yolande een oude woning uit de 17e eeuw in Zierikzee. Het is een pand met een enorme geschiedenis, want het kleine huisje was lang geleden de bediendenwoning van het huis ernaast. Als Luuk en Yolande het huis kopen, is het in erbarmelijke staat. Maar je bent nooit te oud om te verbouwen, en dus heeft Luuk het helemaal zelf aangepakt. Het opknappen duurt 15 maanden met een kadootje hier en daar: er komen tijdens de verbouwing verschillende originele elementen tevoorschijn! Zo zijn sommige muren wel 300 jaar oud. 
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een spaghetti frutti di mare, oftewel met vis, wat garnalen én een witte wijn-roomsaus. Met kleine slimme smaakbommetjes als dille, citroengras en limoenblad smaakt dit natuurlijk overheerlijk.
In Amsterdam hebben Lisan en Wil Sturkenboom een boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ze telen op biologisch dynamische wijze, waarbij ze het juiste bodemleven met allerlei insecten van levensbelang vinden voor het welzijn van hun boomgaard.
        
       
    
          
        
          
  
                In deze aflevering
        
    
  
  
    
  
          
        
            
        
        
      
      
                  
                Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus
                       
     
   
  
    
  
          
        
            
        
        
      
      
                  
                Oude bediendenwoning Zierikzee