Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een spaghetti frutti di mare, oftewel met vis, wat garnalen én een witte wijn-roomsaus. Met kleine slimme smaakbommetjes als dille, citroengras en limoenblad smaakt dit natuurlijk overheerlijk.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4- 
200 gspaghetti (naar keuze)
- 
200 gkabeljauwfilet
- 
200 gzalmfilet
- 
200 ggepelde garnalen
- 
1bosje dille
- 
1bosje lente ui
- 
2teentjes knoflook
- 
3 dlwitte wijn
- 
4 dlkookroom
- 
1citroengras stengel
- 
2limoenbladeren
- 
1lepel groentebouillon (1 tablet)
- 
•olie
- 
100 grucola
- 
•Parmezaanse kaas naar smaak
- 
Kook de spaghetti volgens het etiket gaar. 
- 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kabeljauw en de zalm in stukken van ongeveer 2 cm en verdeel de stukken vis op een ovenschaal. Besprenkel de vis met wat olie. Masseer ze even in en bak de vis 5 min af in de voorverwarmde oven. 
- 
Hak de knoflook fijn. Neem een pan en fruit de knoflook 1 min aan. Kneus het citroengras en de limoenbladeren. Bak deze kort mee met de knoflook. Blus het vervolgens af met de witte wijn en kook het een beetje in. 
- 
Voeg de kookroom, de garnalen en de groentebouillon eraan toe. Haal de vis uit de oven en doe deze in de pan erbij. Roer de gekookte spaghetti erdoorheen. 
- 
Snij de dille fijn. 
- 
Verwijder de limoenbladeren en het citroengras en voeg de dille er aan toe. Roer het goed door en het gerecht is klaar om uit te serveren. 
- 
Maak het bord af met wat Parmezaanse kaas, zwarte peper naar smaak en een handje rucola. 
- 
Serveren met een glas witte wijn. 
- Eet smakelijk!
 
   
   
   
   
  