Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een spaghetti frutti di mare, oftewel met vis, wat garnalen én een witte wijn-roomsaus. Met kleine slimme smaakbommetjes als dille, citroengras en limoenblad smaakt dit natuurlijk overheerlijk.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gspaghetti (naar keuze)
-
200 gkabeljauwfilet
-
200 gzalmfilet
-
200 ggepelde garnalen
-
1bosje dille
-
1bosje lente ui
-
2teentjes knoflook
-
3 dlwitte wijn
-
4 dlkookroom
-
1citroengras stengel
-
2limoenbladeren
-
1lepel groentebouillon (1 tablet)
-
•olie
-
100 grucola
-
•Parmezaanse kaas naar smaak
-
Kook de spaghetti volgens het etiket gaar.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kabeljauw en de zalm in stukken van ongeveer 2 cm en verdeel de stukken vis op een ovenschaal. Besprenkel de vis met wat olie. Masseer ze even in en bak de vis 5 min af in de voorverwarmde oven.
-
Hak de knoflook fijn. Neem een pan en fruit de knoflook 1 min aan. Kneus het citroengras en de limoenbladeren. Bak deze kort mee met de knoflook. Blus het vervolgens af met de witte wijn en kook het een beetje in.
-
Voeg de kookroom, de garnalen en de groentebouillon eraan toe. Haal de vis uit de oven en doe deze in de pan erbij. Roer de gekookte spaghetti erdoorheen.
-
Snij de dille fijn.
-
Verwijder de limoenbladeren en het citroengras en voeg de dille er aan toe. Roer het goed door en het gerecht is klaar om uit te serveren.
-
Maak het bord af met wat Parmezaanse kaas, zwarte peper naar smaak en een handje rucola.
-
Serveren met een glas witte wijn.
- Eet smakelijk!