Recept: Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus

29 april 2019
Waardeer: 
(Totaal: 66 stemmen)
Stilstaand beeld van Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een spaghetti frutti di mare, oftewel met vis, wat garnalen én een witte wijn-roomsaus. Met kleine slimme smaakbommetjes als dille, citroengras en limoenblad smaakt dit natuurlijk overheerlijk.

4 personen

Ingrediënten voor Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus

  • 200 g spaghetti (naar keuze)
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 200 g zalmfilet
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl witte wijn
  • 4 dl kookroom
  • 1 citroengras stengel
  • 2 limoenbladeren
  • 1 lepel groentebouillon (1 tablet)
  • olie
  • 100 g rucola
  • Parmezaanse kaas naar smaak 

Aan de slag

  1. 1

    Kook de spaghetti volgens het etiket gaar. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kabeljauw en de zalm in stukken van ongeveer 2 cm en verdeel de stukken vis op een ovenschaal. Besprenkel de vis met wat olie. Masseer ze even in en bak de vis 5 min af in de voorverwarmde oven. 

  3. 3

    Hak de knoflook fijn. Neem een pan en fruit de knoflook 1 min aan. Kneus het citroengras en de limoenbladeren. Bak deze kort mee met de knoflook. Blus het vervolgens af met de witte wijn en kook het een beetje in.

  4. 4

    Voeg de kookroom, de garnalen en de groentebouillon eraan toe. Haal de vis uit de oven en doe deze in de pan erbij. Roer de gekookte spaghetti erdoorheen. 

  5. 5

    Snij de dille fijn. 

  6. 6

    Verwijder de limoenbladeren en het citroengras en voeg de dille er aan toe. Roer het goed door en het gerecht is klaar om uit te serveren. 

  7. 7

    Maak het bord af met wat Parmezaanse kaas, zwarte peper naar smaak en een handje rucola. 

  8. 8

    Serveren met een glas witte wijn.

Eet smakelijk!