25 minuten

Aflevering in het kort

Middenin het centrum van Utrecht, aan de Oudegracht, wonen Jurriaan en Stèphanie in een oude werfkelder waar vroeger de biervaten werden bewaard. Vrienden verklaren Jurriaan voor gek als hij samen met een architect in de 30 meter lange kelder onder de grond mogelijkheden voor een uniek woonhuis ziet. En ze staan versteld van het prachtige eindresultaat. Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je ‘pulled pork’, langzaam gegaard varkensvlees, bereidt en daar een lekker broodje mee maakt. In het dichtbevolkte Amsterdam-West ligt verborgen achter de woonhuizen al decennia lang een stukje groen. De speeltuin van vroeger heeft plaatsgemaakt voor stadslandbouw, een moestuin voor en door mensen uit de buurt. Natascha is een pionier op het gebied van stadslandbouw. Met haar project “I can change the world with my two hands” is ze een groot voorstander van lokaal voedsel produceren voor een duurzamere wereld.

In deze aflevering

Buitenleven

Stadslandbouw

Wonen

Werfkelder

Recepten

Pulled pork