Recept: Pulled pork

31 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 45 stemmen)
Stilstaand beeld van Pulled pork

Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je ‘pulled pork’, langzaam gegaard varkensvlees, bereidt en daar een lekker broodje mee maakt.

4 personen

Ingrediënten voor Pulled pork

Rub
1 el paprikapoeder
1 el paprikapoeder gerookt
2 el zout
2 el peper
1 tl komijn
1 tl kaneel
1 tl uienpoeder

Pork
1 kg procureur
4 blaadjes laurier
2 uien
4 tenen knoflook
Water
Zout en peper

Barbecuesaus
1 el boter
2 uien
1 teen knoflook
300 ml ketchup
Eetlepel lichte basterdsuiker
50 ml appelciderazijn
1 citroen
1 tl chilipoeder
1 tl mosterd
Zout en peper

Witte koolsalade
200 gr dun gesneden witte kool
50 ml azijn
2 el suiker
Zout

Zoete aardappelchips
3 zoete aardappels
Frituurolie

Overig
4 harde broodjes

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

  Meng alle ingrediënten voor de rub. Strooi dit over het vlees.
   

 2. 2

  Snij de uien en de knoflook en zet deze aan in een pan. Giet hier het water op en breng aan de kook. Doe dit samen met het vlees in een oven schaal en dek deze af met twee lagen plastic folie en 1 laag aluminium folie. Zet dit 3,5 uur in een oven van 150 graden.
   

 3. 3

  Maak ondertussen de barbecuesaus. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een flinke klont boter. Doe daar de rest van de ingrediënten (ketchup, lichte basterdsuiker, appelciderazijn, citroen, chilipoeder, mosterd, zout/peper) bij en kook dit zachtjes 10 minuten tot een dikke saus. Laat afkoelen.
   

 4. 4

  Maak de salade. Snij de witte kool in dunne slierten. Voeg nu de azijn, zout en suiker toe en masseer dit goed door de kool. Laat afgedekt een uur in de koelkast staan.
   

 5. 5

  Maak de chips van zoete aardappel. Snij de aardappel dun met een snijmachine of mandoline. Spoel ze schoon en droog ze tussen doeken. Frituur ze op 160 graden tot dat ze niet meer bruisen. Laat ze goed uitlekken en leg ze op keukenpapier. Bestrooi met een klein beetje zout.
   

 6. 6

  Als het vlees uit de oven komt haal je het vlees er uit en pluk je het uit elkaar. Het braadvocht doe je door een zeef en voeg het braadvocht vervolgens weer toe aan het vlees samen met twee flinke lepels barbecuesaus.
   

 7. 7

  Bak de broodjes in 3 minuten af op 250 graden.
   

 8. 8

   Maak het gerecht op: Snij de broodjes door en smeer aan de onder en boven kant in met barbecuesaus. Leg hier de pulled pork op met daarop een beetje witte koolsalade. Zet alles vast met een prikker. Serveer met de chips van zoete aardappel.

Eet smakelijk!