woensdag

Aflevering van
5 december 2018

Wonen in een 17e eeuwse molen in Weesp, wekelijks draait -ie even, en culinair expert Alain proeft in het Limburgse Grubbenvorst echte grondwitlof.
aflevering 165
25 min

Aflevering in het kort

In Weesp werden Marijke en Geert verliefd op een oude molen uit de 17e eeuw. De oudheid van het pand trok hen enorm. Ondanks dat het een klus was om de molen volledig in oude staat te herstellen, woont het koppel hier nu al jaren met veel plezier. Het interieur is volledig aangepast aan de stijl en vorm van de molen en wekelijks laat het stel de wieken nog draaien. Culinair expert Alain Caron is voor het krieken van de dag in het Limburgse Grubbenvorst. Daar begint biologisch teler Fred Willemssen al vroeg met het inpakken van zijn grondwitlof. Het telen van witlof gebeurt tegenwoordig vaak op water, maar Fred heeft gekozen voor grondwitlof, waarbij de witlof dus in de aarde groeit. Dat levert een andere smaak op, die Alain heel graag wil proeven.

Meer inspiratie?

  • Lekker veggie

    Op zoek naar snelle, gezonde en smaakvolle vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten!
  • Natuurlijk licht in huis

    Wil jij meer licht in huis in de winter? Wij zetten enkele tips op een rij om de donkere dagen lichter te maken.
  • Magische winterwandelingen

    Bij het haardvuur kruipen met warme chocomel, dat is winters genieten. Z├ęker na een koude natuurwandeling!

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!